Sari la conținut

Klaus Iohannis: Revizuirea Constituţiei trebuie făcută în perioada următoare. Sunt şi texte care au permis interpretări forţate

Constituţia ”a trecut deja textul timpului”, dar conţine şi ”modificări care nu s-au dovedit cele mai fericite, după cum există şi texte care au permis interpretări forţate, dincolo de spiritul actului fundamental”, se spune într-un mesaj al preşedintelui ales Klaus Iohannis, de Ziua Constituţiei.

Tocmai de aceea, procesul de revizuire a Constituţiei, de modernizare şi clarificare, trebuie desăvârşit în perioada următoare, iar modificările vor avea rolul de a o face mai puternică, de a construi un edificiu statal mai eficient, de a întări statul de drept, dar şi libertăţile cetăţeneşti”, adaugă preşedintele ales, citat de Mediafax.

Respectul faţă de Constituţie ”priveşte nu doar textul legii fundamentale şi conformarea faţă de acesta în toate acţiunile şi deciziile”, se remarcă în mesajul lui Iohannis, care consideră că ”spiritul Constituţiei” trebuie să fie un reper permanent, care se regăseşte ”în principii precum separarea puterilor în stat, domnia legii, respectarea drepturilor cetăţenilor”.