PNL Sector 3 cere exproprierea celor 11 hectare de teren retrocedate din Parcul IOR

Data actualizării: Data publicării:
Andrei Baciu, președintele PNL Sector 3
Președintele CNAS, Andrei Baciu. Foto: PNL

PNL Sector 3 a inițiat un proiect de hotărâre care prevede reîntregirea Parcului IOR, prin salvarea a 11 hectare de spațiu verde. Proiectul a fost deja aprobat în ședință de consiliu local.

„Se defrișează masiv, iar noi refuzăm să asistăm nepăsători la amputarea parcului IOR. Vorbim de 11 hectare de teren în inima Bucureștiului, care nu vor mai fi spațiu verde, cu toate implicațiile rezultate. Știm cât de mare este impactul poluării aerului asupra sănătății noastre, a tuturor. Ne vom lupta până la capăt, până când aceste 11 hectare vor redeveni spațiu verde”, a spus Andrei Baciu, președintele PNL Sector 3, potrivit unui comunicat de presă.

Baciu cere exproprierea celor 11 hectare pentru cauză de utilitate publică, urmată apoi de transferul dreptului de administrare a terenului expropriat către Sectorul 3, care trebuie să se angajeze că această suprafață va fi amenajată drept parc.

În același timp, Baciu a făcut apel la locuitorii din sector să susțină demersul inițiat de liberali și a anunțat lansarea unei petiții.

„Demarăm o strângere de semnături în stradă și în mediul online, pentru că ne dorim ca vocea cetățenilor să fie auzită. Din ceea ce am discutat noi cu toți cei care trăiesc în zonă, toată lumea își dorește același lucru: recuperarea celor 11 hectare de teren”, a spus el,

Consilierul local liberal Cătălin Moldoveanu, inițiatorul proiectului de hotărâre de Consiliu Local prin care se solicită exproprierea suprafeței retrocedate din Parcul IOR, a precizat că PNL Sector 3 a inițiat și o hotărâre de Consiliul Local, aprobată ieri, prin care se prevede înființarea unui post de poliție locală chiar în Parcul IOR.

„În momentul în care se constată că se întâmplă ceva în neregulă în zona retrocedată, Poliția Locală va putea instant să cheme Poliția Națională și Garda de Mediu”, a spus el.

Demersul inițiat de PNL Sector 3, prin intermediul Consiliului Local Sector 3, va trebui dezbătut oficial la nivelul CGMB și al Primăriei Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri