Reacția premierului Tudose la contrazicerile din PSD pe tema remanierii Guvernului

Data actualizării: Data publicării:
Badalau Elena Dinu PSD Giurgiu facebook

În timp ce Lia Olguța Vasilescu, ministru al Muncii și vicepreședinte al PSD, trece subiectul remanierii Guvernului Tudose în categoria „glumelor proaste”, Niculae Bădălău, președinte executiv al PSD, a vorbit, la Giurgiu, de cel puțin o schimbare în echipa de la Palatul Victoria. Este vorba de ministrul Sănătății, Florian Bodog, căruia i s-a și găsit, se pare, înlocuitorul. Ulterior, de lângă premierul Mihai Tudose, Bădălău a încercat să-și nuanțeze spusele.

Badalau Elena Dinu PSD Giurgiu facebook
Niculae Bădălău și Elena Dinu, conferință PSD Giurgiu. Sursă foto: Facebook

ACTUALIZARE 15.45. Premierul Mihai Tudose, venit în Parlament pentru o discuție cu senatorii social-democrați, a negat că ar urma vreo remaniere. „La Guvernul pe care îl conduc eu, nu avem remaniere, dacă altcineva remaniază alt Guvern... e în regulă”.

La rândul său, președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, aflat lângă premierul Tudose, a precizat referitor la declarațiile sale de la Giurgiu: „La conferința la Giurgiu a fost o întrebare, doamna deputat doctor era lângă mine, «dacă doamna doctor ar fi bună de ministru al Sănătății?». Și eu am spus că ar fi bună, nu-i normal?”. „Punct, atât a fost”, a încheiat Bădălău, încercând să scape de întrebările jurnaliștilor.

Într-o conferință de presă susținută la Giurgiu, președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat că se va produce o schimbare la Ministerul Sănătății până în luna februarie 2018.

Cred că până în februarie o să o vedeți pe doamna Elena Dinu la Ministerul Sănătății. Pentru anul viitor, pe primul loc să știți că va fi pentru noi Sănătatea”, a susținut liderul PSD.

Acesta a mai precizat că sănătatea, ca și Educația, vor beneficia de o atenție aparte în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală.

Elena Dinu, la care face referire Bădălău, este deputat PSD și a fost managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu și al Spitalul Județean de Urgență Călărași, dar și al Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu.

Luni, întrebată de jurnaliști despre o eventuală remaniere a Cabinetului Tudose, ministrul Lia Olguța Vasilescu a răspuns: „Iar începem cu glumele astea proaste? La fiecare început de lună, discutăm despre chestiunea asta”.

Guvernul Tudose a fost remaniat la începutul lunii octombrie, după ce au demisionat Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc (acesta din urmă, un apropiat al lui Niculae Bădălău).

Numele lui Florian Bodog a mai fost vehiculat pe lista de posibili miniștri remaniați și în lunile iulie și octombrie, în contextul scandalului privind vaccinarea, respectiv al acuzațiilor de plagiat aduse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri