Lista miniştrilor PSD, aprobată mâine. Ce nume sunt vehiculate

Data actualizării: Data publicării:
20170615_DRAGNEA_PSD_CEX_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Amânare în calendarul aprobării noului Guvern. Comitetul Executiv al PSD nu se va reuni în această seară, cum era prevăzut inițial. Şedinţa a fost convocată pentru mâine, ceea înseamnă că întreaga procedură întâzie. Liderii PSD trebuie să aprobe lista miniştrilor, înainte să înceapă audierile în parlament.

ACTUALIZARE 12.50. Se lucrează intens la stabilirea listei cu miniştri care vor face parte din Guvernul Tudose. Premierul desemnat se întâlneşte, astăzi, cu şefii de organizaţii PSD. Discuţia are loc departe de ochii presei, la o vilă de protocol din Bucureşti. Este vorba de Vila Lac 1.

ACTUALIZARE 12.00. Premierul desemnat Mihai Tudose este în biroul lui Liviu Dragnea de la Parlament. Cei doi discută despre viitorul Guvern.

ACTUALIZARE 10.33. Apar și alte nume de posibil miniștri: Mihnea Costoiu – Ministerul Educației și Cercetării, Rovana Plumb – Ministerul Fondurilor Europene, Sorina Pintea – Ministerul Sănătății. În plus, se vor opera și schimbări în structura Executivului.

ACTUALIZARE 10.18. Sunt mai multe nume din Cabinetul Grindeanu care se vor regăsi, cel mai probabil, în noua echipă guvernamentală: Teodor Melescanu (ALDE), Grațiela Gavrilescu (ALDE), Sevil Shhaideh (PSD), Marius Alexandru Dunca, Ana Birchall, Lia Olguța Vasilescu și Carmen Dan. ___________________________________________________________________________________________________________________

Este un semnal că echipa de miniștri nu va putea fi alcătuită atât de repede pe cât își dorește liderul partidului, Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern, a anunțat Administrația Prezidențială.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri