Liviu Dragnea: Cel mai mare mut pe care l-a dat politica românească face gălăgie pentru a acoperi sunetul scos de motoarele economiei

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea targoviste
Liviu Dragnea, discurs anti-Iohannis la mitingul PSD de ka Târgoviște

Discursul lui Liviu Dragnea la mitingul PSD de duminică de la Târgoviște, menit să promoveze candidații partidului la alegerile europarlamentare din 26 mai, s-a transformat într-o nouă serie de atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis. Alături de Liviu Dragnea, pe scena de la Târgoviște erau, între alții, Rovana Plumb, Codrin Ștefănescu și Cătălin Rădulescu.

„N-am venit aici cu mâna goală. Am venit cu curaj, am venit cu forță și am venit înarmați cu mândrie”, a declarat liderul PSD înainte de a trece la o retorică ce se dorea patriotică: „Vreau să nu uitați că aceste meleaguri, Muntenia, Moldova, Transilvania, Banatul reprezintă pământ românesc, este un pământ locuit de români și să nu uităm, strămoșii noștri, toți, s-au bătut pentru acest pământ și s-au bătut pentru ce ne batem și noi astăzi: pentru libertate, pentru mândrie, pentru demnitate și pentru respect”.

„Armele adversarilor noștri sunt mult mai periculoase. Am auzit pe cel mai mare mut pe care l-a dat politica românească - a început să facă gălăgie. Credeți că are Iohannis ceva de spus? (face semn din cap că nu - n.r.) Credeți că are vreun proiect de țară? (Nu știe, i se răspunde din public - n.r.). Credeți că are vreun proiect, vreun gând bun pentru România? N-are, oameni buni! Ei și-ai lui fac gălăgie pentru a acoperi un sunet care începe să se audă din ce în ce mai tare: este sunetul creșterii economice, este sunetul scos de motoarele industriei și agriculturii, este sunetul scos de creșterea pensiilor și salariilor”, a afirmat Liviu Drangea în uralele audienței. „Este zornăitul banilor în buzunarele românilor, este mașinăria guvernării PSD care s-a pus în mișcare!”, a completat el. „De ce credeți că face acest zgomot? Pentru ca oamenii să nu vadă că România se dezvoltă, că România crește. Oamenii au început să o ducă mai bine, oamenii au început să aibă încredere să investească”, a adăugat președintele social-democraților.

„Să mâncăm românește, ca să votăm românește”

Apoi, președintele PSD a vorbit mulțimii despre doi tineri aflați în primele rânduri care „au ales să nu plece din țară, ci să muncească în agricultură, să producă roșii și legume românești pentru masa românilor”. Pe scenă, chiar în fața lui Liviu Dragnea, se aflau, de altfel, două lădițe cu roșii și castraveți. „Mi-au spus că au venit să-mi mulțumească personal. Produsele lor sunt aici, frumoase și gustoase. Nu, eu vreau să le mulțumesc și lor, și tuturor legumicultorilor din România care-și ajută țara și care ne ajută să punem pe masa copiilor noștri legume sănătoase și care ne ajută să mâncăm românește, ca să votăm românește!”, a spus Liviu Dragnea, care a repetat anunțul că programul pentru tomate se va dubla la subvenție, de la 3000 de euro la 6.000 de euro pe mia de metri pătrați, promițând totodată că programul va fi extins și la celelalte legume. De asemenea, Liviu Dragnea a anunțat că împreună cu ministrul Petre Daea a decis să dea și mai mulți bani oierilor și a justificat: „Nu mai vreau să avem în România carne tratată! Nu mai vreau să văd în magazine cutii de lapte care n-au lapte!”. A fost momentul în care Liviu Dragnea a părut că se îneacă, s-a oprit și a băut puțină apă, după care a glumit: „E Iohannis aici!”

A fost momentul în care odată rostit numele, și-a reluat atacurile la adresa președintelui.

Și Iohannis a realizat ceva în industrie: industria urii!”

„Și Iohannis a realizat ceva în industrie: industria urii. Ura între români, dezbinarea şi războiul români între români. Pentru că acest om nu îşi poate iubi ţara. De ce credeţi că chiar dacă institutele din România, instituţiile străine au arătat care e creşterea economică a României, a doua din Europa, al treilea an, peste 5% creştere economică, peste 3.000 de lei salariul mediu net... de ce credeţi că ei în continuare, el şi ai lui, stau în gură cu cifrele mincinoase? Pentru că şi-ar dori ca România să o ducă rău, doar să nu aibă dreptate PSD-ul”, a afirmat Liviu Dragnea.
Galerie Foto: Liviu Dragnea la mitingul de la Târgoviște ©Inquam Photos / Octav Ganea
 
Liderul PSD a afirmat că președintele Iohannis vrea să distrugă democraţia, vrea să câştige cu procurorii şi l-a acuzat că nu respectă rezultatul alegerilor. I-a făcut un portret prin antiteză cu cel al PSD: „Şi între noi şi ei, între Iohannis şi ai lui, este o mare diferenţă. În primul rând, noi iubim democraţia, Iohannis şi ai lui vor să o distrugă. Noi iubim alegerile, credem în alegeri, Iohannis crede în servicii. Noi vrem să câştigăm la vot, Iohannis vrea să câştige cu procurorii. Noi tot timpul am respectat şi vom respecta rezultatul votului, Iohannis mereu a vrut şi va dori să-l răstoarne. Noi am respectat şi vom respecta tot timpul voinţa acestui popor, pe Iohannis nu-l interesează”, a afirmat şeful social-democraţilor. 
 
„Ne confruntăm cu un război securist dus de Iohannis. Şi vă spun ceva foarte clar. Nu noi am dorit acest război, dar suntem obligaţi să-l ducem şi să-l câştigăm. Ăsta nu poate să ţină minte două întrebări, hal de preşedinte al unei ţări! Făcea semne să tragă mira. La cine mai venea mira la televizor? La Ceauşescu. Ne-am întors cu 30 de ani în urmă, oameni buni”, a declarat preşedintele PSD, aluzie la întrebările referendumului pe justiție pe care președintele Iohannis l-a inițiat și care va avea loc odată cu alegerile europene.
 
Dragnea susţine că PSD a început demascarea maşinăriei de poliţie politică şi că serviciile secrete vor fi aşezate în matca lor constituţională. 
 
„Am început să demascăm odioasa maşinărie de poliţie politică ce a fost construită în această ţară şi care e dusă la apogeu de Iohannis şi o vom distruge, oameni buni. Am hotărât să oprim abuzul instituţiilor de forţă şi să aşezăm serviciile secrete în matca lor constituţională, fiecare în România trebuie să se ocupe de ceea ce spune Constituţia”, a mai spus Dragnea la Târgovişte.
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri