Liviu Dragnea cere să fie depusă plângere penală pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PSD Liviu Dragnea a avut un discurs foarte virulent, duminică, la ședința Consiliului Național al PSD, în cursul căruia i-a cerut lui Mihai Drăghici, trezorierul PSD, și lui Florin Iordache, fostul ministru al justiției, să depună plângere penală pentru înaltă trădare împotriva președintelui Klaus Iohannis, pe motiv că șeful statului a trădat interesele României atunci când a susținut că nu suntem pregătiţi pentru a prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Liviu Dragnea le-a spus ca plângerea să fie depusă după Anul Nou și să ceară sprijinul de specialitate al lui Tudorel Toader, ministrul justiției.

O acuzație de înaltă trădare poate fi temei pentru a declanșa o procedură de suspendare din funcție a președintelui, însă liderii PSD, inclusiv Liviu Dragnea, au spus că nu pot declanșa un astfel de demers, pentru că nu ar fi potrivit în perioada în care România deține președinția Consiliului Uniunii Europene.

Liviu Dragnea a spus că nu scrie nicăieri în Constituție că președintele nu poate fi chemat în fața procurorilor pentru a fi anchetat pentru înaltă trădare.

Pe de altă parte, la ședința Consiliului Național al PSD s-a cerut Guvernului să dea o Ordonanţă de Urgenţă pentru graţiere şi amnistie până la jumătatea lunii viitoare. Liderii PSD au cerut imperativ premierului, în timp ce o bună parte a amplului discurs rostit de Liviu Dragnea s-a concentrat pe tema abuzurilor în justiţie și pe atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri