Sari la conținut

Liviu Dragnea: Tudorel Toader trebuie să capete experienţă politică

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Sinaia, că nu îi reproşează nimic ministrului Justiţiei pentru că nu este „furnizor de reproşuri”, dar Tudorel Toader va trebui să capete şi o experienţă politică şi să înveţe din „neconcordanţele” din comunicare.

Chestionat dacă are ceva să îi reproşeze ministrului Justiţiei, liderul PSD a spus: „Nu îi reproşez că nu sunt furnizor de reproşuri, dar i-am spus public, eu am zis că îi voi susţine decizia, chiar dacă se supără marele moralist Traian Băsescu, dacă va fi bine argumentată, o decizie în stânga sau o decizie în dreapta. A făcut o fundamentaţie şi o argumentaţie foarte bună, bazată masiv pe motivarea deciziei CCR cu o concluzie care trebuia să aibă altă motivare. Asta este dezamăgirea mea”.

De asemenea, întrebat dacă se pune problema retragerii sprijinului politic pentru Tudorel Toader, Liviu Dragnea a răspuns negativ, precizând că acesta va trebui să capete şi o experienţă politică.

„Din punctul meu de vedere, nu. Cel puţin nu în acest moment. Cred că domnul ministru, dincolo de experienţa foarte mare pe care o are şi expertiza pe care o are, trebuie să capete şi experienţă politică. Este un guvern politic şi cred că va învăţa din neconcordanţele acestea în comunicare. Trebuie totuşi să vină cu legile pe care le aşteaptă toată lumea”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Întrebat dacă l-a invitat pe ministrul Justiţiei la şedinţa Comitetului Executiv sau a coaliţiei, liderul PSD a spus: „Eu nu l-am invitat, pentru că nu e la subiect, nici la coaliţie, nici la parlamentari. Avem timp să vorbim şi eu şi oricine altcineva cu dumnealui”.

În ce priveşte nemulţumirea lui Florin Iordache cu privire la măsurile anunţate de Tudorel Toader în domeniul legislaţiei penale, Liviu Dragnea a spus că „fiecare îşi apără propriul proiect”.

„Fiecare îşi apără propriul proiect, cu prag sau fără prag, ministrul Justiţiei trebuie să pună pe site acest proiect de lege Din câte ştiu, trebuie să stea 30 de zile în dezbatere, să se întâlnească cu asociaţiile magistraţilor, să vedem care este forma finală care va veni în Parlament. Şi, pana la urmă, vor conta foarte mult părerile specialiştilor şi sigur că şi în Parlament vor fi discuţii”, a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.

El a mai spus că, din punctul său de vedere, trebuie respectate „cu stricteţe” deciziile CCR şi să fie foarte clare articolele din Codul penal legate de abuzul în serviciu.

„Din punctul meu de vedere sunt importante două lucruri şi cred că sunt obligatorii - să fie respectată cu stricteţe decizia Curţii Constituţionale atât în considerente cât şi în dispozitiv, iar pe de altă parte să fie foarte clar orice articol din Codul penal, pentru că discutăm de libertatea oamenilor. Dacă este cu prag, dacă este fără prag, dacă este un prag mai mic, mai mare orice trebuie argumentat. Nici abuzul în serviciu, nici pragul de la acest articol nu reprezintă marile probleme naţionale ale României”, a conchis Liviu Dragnea.

FOTO: Agerpres