Liviu Pop: Parlamentul să decidă, indiferent ce spune un departament sau un ministru

Data actualizării: Data publicării:
170904_LANSARE_COMPENDIU_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea liviu pop
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat marți că Parlamentul trebuie să decidă cum trebuie să arate legile Justiției, „indiferent ce spune un departament sau un ministru sau un premier”.

170904_LANSARE_COMPENDIU_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea liviu pop
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Cred că orice spune Departamentul de stat sau orice altă entitate, în Parlament trebuie decis. Până la urmă, Parlamentul, în baza dezbaterilor, va decide acest lucru. Ce ne spun cei de pe margine, putem lua în calcul și sunt convins că se va lua în calcul în cadrul dezbaterilor parlamentare, dar văd ce se întâmplă cu Legea Educației, o lege care acum 6 ani a fost angajată prin răspundere și s-a modificat 50% din corpul ei. Eu cred că dezbaterea trebuie să fie sănătos făcută în Parlament, indiferent ce spune un departament sau un ministru sau un premier. Cred că Parlamentul este forumul în care toate legile importante pentru țară ar trebui dezbătute, nu angajări de răspundere pe anumite legi, cum s-a făcut până acum. Nu cred că Guvernul mai poate să spună ceva astăzi din punctul de vedere ale legilor Justiției. Așa cum am spus-o, decizia este a Parlamentului. Parlamentul trebuie să decidă cum trebuie să arate aceste legi ale Justiției”, a susținut Pop.

Luni, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, afirma într-o declarație de presă intitulată „România - propuneri ce afectează independența sistemului judiciar” că „Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare o legislație ce ar putea submina lupta împotriva corupției și slăbi independența sistemului judiciar în România”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri