Ludovic Orban, despre pensiile speciale ale parlamentarilor: Când va ajunge legea în Parlament vom vota pentru desființare

Data publicării:
Ședință comună ale celor două camere ale Parlamentului
Ludovic Orban spune că PNL va vota pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban a vorbit miercuri despre pensiile speciale în general, și pensiile speciale ale parlamentarilor în special. Liderul PNL spune că atunci când proiectul de lege inițiat de PNL în legislatura trecută va intra la vot în Parlament, liberalii se vor pronunța în favoarea aceastuia. „PNL a decis susținerea proiectului de lege care modifică statutul deputaților și senatorilor prin care se desființează pensiile ale parlamentarilor”, a spus președintele Camerei Deputaților.

Ludovic Orban: În privința pensiilor speciale. Suntem clar într-un proces de elaborare a unei legislații care să pună punct inegalităților care există și care să aducă cât mai aproape de principiul contributivității, pensiilor ocupaționale, de serviciu și alte categorii de pensii.

PNL a decis în unanimitate, în Biroul politic, ca să nu mai existe niciun dubiu, susținerea proiectului de lege care modifică statutul deputaților și senatorilor prin care se desființează pensiile ale parlamentarilor.

Noi vom vota „pentru”, când se va introduce acest proiect de lege în dezbaterea camerelor reunite ale Parlamentului.

PNL a înaintat proiectul de lege pentru desființarea pensiilor speciale încă din legislatura trecută. Ca să fiu corect, există un proiect de lege înaintat și de USR-PLUS. Aceste două proiecte de lege au fost ținute în sertare.

PSD nu a vrut să adopte acest proiect de lege. Acum, când avem noi majoritate, vor să prindă și ei trenul. L-au pierdut, pentru că au avut majoritate parlamentară. Să nu uităm că cel care a introdus pensiile speciale pentru parlamentari, ca aproape toate pensiile speciale, a fost PSD când a avut majoritate parlamentară.

PNL a votat împotriva modificării legii privind statutul deputaților și senatorilor.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri