Marcel Ciolacu: Iohannis, dă-ți afară incompetenții. Ați ajuns să scoateți oamenii, noaptea, din spitale

Data publicării:
președintele psd marcel ciolacu gesticuleaza in timpul unei conferinte de presa
Președintele PSD Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Președintele PSD Marcel Ciolacu a publicat vineri seara un mesaj pe Facebook în care critică situația șocantă de la spitalul Foișor, unde 70 de pacienți au fost trimiși acasă, după ce autoritățile au decis ca spitalul să devină unitate COVID.

„Este criminal ceea ce faceți! Și ar trebui să înfundați pușcăriile, nu să ieșiți la televizor să explicați inexplicabilul! Ați mințit atât de mult pentru a vă ascunde prostia, hoțiile și nepăsarea până ați ajuns să scoateți oamenii, noaptea, din spitale! Pentru că luni de zile nu ați făcut nimic! Doar v-ați încurcat în propriile minciuni! Iohannis, dă-ți afară incompetenții! Numește pe cineva capabil să salveze viețile românilor, nu să îngroape cât mai mulți români!”, a scris președintele PSD.

Spitalul Foișor are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi, a declarat la Antena 3 secretarul de stat Raed Arafat, potrivit Mediafax.

„Sub jumătate din secția de terapie intensivă era ocupată. Sâmbătă dimineață spitalul va începe să primească pacienți COVID”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a precizat că situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă, în condițiile în care pacienți din București au fost trimiși în alte zone, cu avionul. „Contează orice oră când avem pacienți de terapie intensivă în unitățile de primiri urgențe”, a spus Arafat.

Ordinul de evacuare a spitalului a fost transmis în cursul zilei.

Spitalul va avea 90 de paturi COVID în secții, cu oxigen, și 20 de paturi la ATI.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri