Marcel Ciolacu: „Nu există „nu vreau” sau „nu pot” atunci când vine vorba de pensionari

Data publicării:
marcel ciolacu
Ciolacu e "ferm convins" că renunţarea la vize şi programul Visa Waiver vor deveni realitate din 2025. Foto: Profimedia Images

Guvernul va face dreptate pensionarilor, a spus premierul Marcel Ciolacu după ședința de Guvern în care a fost adoptată legea pensiilor.

„Nu există „nu vreau” sau „nu pot” atunci când vine vorba de pensionari. Acest Guvern le va face dreptate!”, a spus Ciolacu într-un clip postat pe pagina sa de Facebook.

„Legea pensiilor din sistemul public aduce două majorări de pensii în 2024. Prima va fi la 1 ianuarie, a doua va fi la 1 septembrie, când majoritatea pensiilor vor crește prin recalculare, îndreptând nedrepăți majore”, a mai spus el.

„Vor fi eliminate toate inechitățile din sistemul public de pensii prin aprobarea acestei legi, vom elimina pragul de 9% din PIB introdus de cei care doreau blocarea creșterii pensiilor”, a continuat el.

Legea pensiilor a fost adoptată de Guvern joi după-amiază, după un scandal între PNL și PSD. Ministrul de Finanțe Marcel Boloș ar fi refuzat inițial să-și dea avizul pentru noua lege care crește pensiile românilor, pentru că nu sunt bani, și i-ar fi cerut premierului să găsească soluții, au spus surse politice.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri