Marea împărțeală. USL începe negocieri pentru mii de funcții în administrația centrală și locală

Data publicării:
06012013 20plasma-42300

În cadrul ministerelor încă se mai negociază posturile de secretar de stat. Au fost 47 în fostul Executiv, este de aşteptat ca numărul lor să crească.

Potrivit hotărârii de guvern emise luna trecută, mai sunt de împărţit şi 37 de posturi de secretar general şi adjunct. Plus circa 650 de funcţii de conducere în cadrul ministerelor şi administraţiei centrale.

Aici lucrurile ar trebui să fie simple. Înţelegerea este ca partidul care are ministru să-şi aleagă secretarii şi directorii. În rest, va fi negociată fiecare funcţie în parte.

Sunt aproximativ 120 de agenţii, autorităţi, institute şi centre în subordinea ministerelor. Peste 1200 de servicii deconcentrate. În ceea ce priveşte companiile de stat, două ministere, cel al Economiei şi Transporturile, au în subordine nu mai puţin de 80. Ceea ce înseamnă 160 de posturi de director general şi director general adjunct. La care se adaugă alte peste 1000 de funcţii publice de conducere, potrivit aceleaşi hotărâri de guvern.

Aşadar, imediat ce vacanţa de iarnă se va încheia, vor începe discuţii lungi şi, posibil, aprinse. Miile de posturi de conducere înseamnă bani, putere, influenţă.

Peste 3.000 de funcții

47 de secretari de stat

37 de secretari generali şi adjuncţi

650 de directori în ministere

120 de agenţii de stat, autorităţi, institute

1200 de servicii deconcentrate

80 de companii de stat (Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor)

1089 funcţii publice de conducere

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri