Meleşcanu: Memorandumul privind Ambasada din Israel nu este document secret

Data actualizării: Data publicării:
MAE - ROMANIA - CROATIA
Foto: Inquam Photos / George Calin

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, spune că Memorandumul privind evaluarea mutării Ambasadei din Israel şi-l asumă, pentru că este o iniţiativă a MAE. Nu este un document clasificat secret, dar are informaţii care nu sunt publice şi de aceea este „confidenţial”, a mai spus ministrul, audiat în Comisia de politică externă a Camerei Deputaţilor.

MAE - ROMANIA - CROATIA
Foto: Inquam Photos / George Calin

El a spus că este vorba despre aprobarea Guvernului doar pentru efectuarea unei analize, în care sunt implicate toate ambasadele României, în special cele din Orientul Mijlociu şi din lumea arabă.

Meleşcanu a precizat că vineri va avea loc o consultare cu statele membre UE pe acest subiect, iar cu SUA încă nu s-a reuşit stabilirea unei întâlniri în care să se discute această chestiune.

Nu este un document secret, scrie pe el că are informaţii care nu sunt publice, deci s-a discutat la confidenţiale”, a precizat ministrul de Externe despre caracterului memorandumului.

Teodor Meleşcanu a spus că, deşi nu l-a semnat, pentru că era în vizită în Libia, este asumat de el şi este o iniţiativă MAE.

El a adăuigat că, urmare apobării a acestui memorandum, a avut o primă întâlnire ministerială cu mai multe segmente ale Guvernului şi a administraţiei române - cu ministrul Apărării, cu ministrul de Interne, cu SRI şi cu SIE, în care i-a rugat să le prezinte care sunt avantajele unei asemenea soluţii, care sunt vulnerabilităţile.

Am invitat şi instituţia presidenţială la această consultare, care a considerat că se va implica după ce se va ajunge la elaborarea unui material care să poată fi prezentat la nivelul preşedintelui”, a precizat Meleşcanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri