Meleșcanu va contesta în instanță o eventuală decizie de excludere a sa din ALDE

Data actualizării: Data publicării:
Th Melescanu si Tariceanu
Foto: InquamPhotos/George Călin

Teodor Meleșcanu a declarat vineri seară, la Digi24, că va ataca în instanță decizia prin care ar fi exclus din ALDE, în cazul în care colegii săi ar adopta o astfel de măsură.

Teodor Meleșcanu a declarat că a votat împotriva excluderii membrilor ALDE care acceptă funcții de la un alt partid, măsură de care este vizat: „Eu am votat împotrivă, nu e niciun secret”. El a mai catalogat hotărârea ca fiind „dubioasă”.

„Nu poți să îi interzici sau să îl declari practic exclus dacă va candida la o funcție în Parlament. Cum se poate explica acest lucru? Spuneți-mi și mie?”, a afirmat Teodor Meleșcanu, la Digi24.

Vicepreședintele ALDE a precizat că „îmi voi căuta dreptate” dacă hotărârea adoptată săptămâna trecută de partid se va pune în aplicare.

Întrebat dacă ar ataca în instanță o astfel de hotărâre, Teodor Meleșcanu a răspuns: „Da sigur, nici o problemă. Eu oricum nu sunt adeptul bătăliilor, dumneavoastră sunteți obișnuită că toată lumea când vine sunt bătălii între invitați. Eu cred că trebuie să avem cu toții un spirit de rațiune și de înțelegere a perioadei prin care trecem și nu e o perioadă foarte bună pentru partidul nostru”.

Teodor Meleșcanu este susținut de PSD pentru a prelua funcția de președinte al Senatului. Zilele trecute, el afirma că este dispus să fie suspendat din partid pentru șase luni. Pe de altă parte, partidul său îl susține pentru aceeași funcție pe Ion Popa.

Redactor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri