Mesajele politicienilor, după tragedia din clubul Colectiv

Data publicării:
liviu dragnea la viseu

Aflat la Vişeul de Sus, liderul social-democrat Liviu Dragnea şi-a mobilizat colegii de partid pentru a da o mână de ajutor în cazul tragediei din clubul Colectiv. În plus, acesta a anulat şi Biroul Permanent Naţional al PSD din judeţul Maramureş, în semn de solidaritate cu victimele tragediei petrecute vineri noapte în București.

„Îmi exprim regretul profund pentru tinerii decedați și transmit condoleanțe familiilor. ACUM avem nevoie de minuni medicale, de asistență acordată familiilor. Cer tuturor să se facă anchete minuțioase, să se ia măsuri drastice ca așa ceva să nu se mai întâmple în România. Am cerut tuturor membrilor să facă o listă cu cei care ar putea dona sânge, încă de azi-noapte”, a spus Liviu Dragnea.

Şi Partidul Naţional Liberal şi-a anulat marşul de protest programat pentru astăzi împotriva ministrului de interne Gabriel Oprea. În semn de solidaritate, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a transmis şi un mesaj pe Facebook.

„Toate gândurile mele se îndreaptă către familiile îndoliate şi către tinerii care au fost răniţi azi-noapte. Dumnezeu să-i odihnească pe cei care au pierit în acest absurd accident!", a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de socializare.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a transmis şi el condoleanţe familiilor afectate de cumplita tragedie.

„Dumnezeu să îi odihnească! Însănătoșire deplină celor răniți în tragicul eveniment!”, a scris fostul şef de stat.

Premierul Victor Ponta, în schimb, şi-a înlocuit poza de profil de pe pagina de socializare cu o imagine complet neagră în memoria victimelor tragediei din Capitală.

„E cumplit să-ți lași copilul să meargă seara într-un club și după-aia te duci să-l cauți la spital sau la morgă. Vreau să transmit toată solidaritatea și fac apel către toți oamenii politici - sunt momente în care trebuie să lăsăm de-o parte tot ce ne desparte și să arătăm respect față de victime”, a declarat premierul în reuniunea de urgență convocată la Guvern.

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a transmis un mesaj petru familiile victimelor.

Momentele de un tragism profund, ca cel petrecut în București, cer intervenție imediată și, dincolo de orice, solidaritate umană și materială. În calitate de ministru de Finanțe, garantez găsirea soluţiilor financiare pentru a susţine operaţiunile de ajutorare a victimelor acestei tragedii. Ca tată a doi copii, nu pot să nu îmi exprim sentimentele de groază și compasiune față de familiile şi prietenii celor aflaţi în suferinţă.", a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.

Un mesaj de condoleanţe şi de susţinere pentru familiile victimelor incendiului a venit şi din partea Casei Regale.

Sunt cu tot sufletul alături de familiile îndurerate de pierderea celor dragi, în recentul incendiu tragic din Capitală. Familia mea şi cu mine ne rugăm pentru ei toţi, ca şi pentru cei îndoliaţi, care astăzi au ochii în lacrimi. Întreaga societate, tineri şi vârstnici, avem nevoie să învăţăm din nou respectul pentru viaţă şi pentru cel de alături. Fiecare viaţă este fără preţ, iar compasiunea este puntea dintre sufletele noastre", se arată în mesajul Regelui Mihai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri