Sari la conținut

Mihai Tudose pleacă la Bruxelles, în prima sa vizită externă în calitate de premier

Mihai Tudose pleacă, luni, la Bruxelles, în prima sa vizită externă în calitate de prim-ministru, pentru a se întâlni cu mai mulţi oficiali europeni, printre care preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, şi cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

tudose

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cooperarea internaţională, domeniul afacerilor europene vor reprezenta într-adevăr axe prioritare pentru Executiv şi o dovadă se va vedea săptămâna viitoare, când, într-adevăr, premierul României intenţionează şi sper să realizeze, evident, să facă o primă vizită la Bruxelles pentru a se întâlni cu oficialii europeni, întâlniri la care am plăcerea să particip în calitatea mea de ministru delegat pentru Afaceri Europene, pentru a transmite acest mesaj ferm: România şi actualul guvern îşi respectă toate angajamentele asumate anterior şi are de gând să aibă o colaborare foarte bună cu partenerii europeni şi în acelaşi timp să-şi susţină cauza, atunci când este cazul, în raport cu partenerii noştri de acolo”, a afirmat Victor Negrescu, într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă la Alba-Iulia.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a mai spus că printre întâlnirile pe care premierul Mihai Tudose le are programate la Bruxelles se numără aceea cu preşedintele Comisiei European, Jean-Claude Juncker, şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Victor Negrescu şi-a exprimat speranţa că vizita la Bruxelles a premierului va avea succesul scontat, în condiţiile în care Mihai Tudose s-a pregătit foarte bine.

Este o vizită de o zi şi o vizită care cred că va avea succesul scontat şi mai ales este un mesaj pe care vrem să-l transmitem, un plus de seriozitate în relaţia cu Bruxelles-ul. Pot să vă spun că ne-am pregătit foarte bine pentru această vizită şi sunt convins că premierul României va începe colaborarea cu Bruxelles-ul într-o manieră pozitivă pentru români şi într-o manieră pozitivă pentru priorităţile actualei guvernări”, a subliniat ministrul.

Pe aceeași temă