Mircea Geoană îi ia apărarea lui Liviu Dragnea

Data publicării:
Mircea Geoana Agerpres

Confruntarea greilor, în PSD. Liviu Dragnea este contestat de doi dintre foştii preşedinţi ai partidului şi apărat de un al treilea. Adrian Năstase îi reproşează că PSD l-a lăsat pe ministrul Justiţiei singur în tot demersul privind anchetarea şefilor DNA şi Parchetului General. Victor Ponta e mult mai dur în atacul său: spune despre Liviu Dragnea că încă nu a depăşit mentalitatea de preşedinte judeţean şi adaugă că PSD are nevoie de un lider cu viziune naţională. Mircea Geoană îi ia, în schimb, apărarea actualului şef al PSD.

Primul care a aruncat piatra a fost Victor Ponta, pe fondul mazilirii lui Daniel Constantin şi a zvonurilor că ar putea înfiinţa, împreună cu acesta, un nou partid.

„Eu nu cred că PSD şi România pot fi conduse ca şi Consiliul Judeţean Teleorman. Aşa cred eu, poate greşesc eu. Şi pe vremea lui Ceauşescu era un nebun care îl critica. Acum mai sunt eu, restul, toată lumea e fericită”, a declarat Victor Ponta.

Adrian Năstase a scris şi el pe blog că Liviu Dragnea a avut o strategie greşită în privinţa evaluării demarate de ministrul Justiţiei: „În timpul ăsta, PSD şi Guvernul i-au dat „mână liberă" lui Tudorel Toader, lăsându-l de fapt singur să se bată cu toate aceste forţe. Cu alte cuvinte, au ales „pilotul" dar nu i-au dat „un plan de zbor". Iar acum unii lideri par supăraţi că „pilotul" nu s-a transformat în kamikaze”.

Mai mult, fostul lider PSD a sugerat că, la cum arată scena politică actuală, până la un pact de coabitare între Coaliţia de guvernare şi preşedintele Klaus Iohannis nu mai e decât un pas.

Adrian Năstase: „Este clar, după părerea mea, că după externalizarea Justiţiei din Guvern (acceptarea unui ministru tehnocrat care să „repare" singur legislaţia în domeniul Justiţiei şi să-şi aleagă singur secretarii de stat), se conturează, din nou, un "domeniu rezervat" în materia Justitiei pentru preşedinte, cu alte cuvinte un nou pact de coabitare”.

Vorbele lui Adrian Năstase nu aveau cum să nu-l deranjeze pe Liviu Dragnea. L-a comparat cu Victor Ponta, cel care a vorbit primul despre un pact de coabitare.

Liviu Dragnea: Greșește profund. Eu îl respect foarte mult pe domnul Adrian Năstase și nu mă așteptam să-l copieze pe Victor Ponta. Ar putea să mă întrebe direct. Nu există niciun fel de coabitare nici din partea mea, nici de la Călin Popescu Tăriceanu cu președintele Iohannis.

Iar replica nu s-a lăsat nici ea aşteptată. Victor Ponta i-a răspuns pe Facebook: „Afirmaţia lui Liviu Dragnea este o aroganţă şi o jignire inutilă. Nu pentru Adrian Năstase, ci pentru noi toţi cei care am crescut şi am muncit doar în PSD!”.

Nu toţi foştii preşedinţi ai partidului sunt, însă, în asentimentul lui Victor Ponta.

Mircea Geoană: Victor Ponta a ales şi a decis să iasă la atac în mod deschis împotriva domnului Dragnea. Cred că în acest moment caută un pretext pentru a se victimiza şi pentru a fi dat afară din partid. Liviu Dragnea cred că face bine, încercând din răsputeri să reziste acestei provocări permanente pe care Victor Ponta o face la adresa lui, până acum a fost suficient de înţelept şi de echilibrat să nu intre într-o capcană.

Divergenţele dintre Victor Ponta şi Liviu Dragnea au apărut după ce primul s-a retras de la şefia PSD. A devenit clar pentru toată lumea că relaţia dintre cei doi s-a răcit, când Victor Ponta a anunţat că îşi depune demisia în alb din PSD, pentru că vrea să fie liber să critice modul în care Liviu Dragnea conduce partidul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri