Momentul lanternelor aprinse, recreat în Parlament

Data actualizării: Data publicării:
170208_MOTIUNE_CENZURA_GUV_21_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

În timpul dezbaterii moțiunii de cenzură, mai mulți parlamentari ai Opoziției au ridicat telefoanele cu aplicațiile de lanternă pornite, la fel ca în Piața Victoriei.

Dezbaterea moţiunii de cenzură a avut loc în plenul reunit, unde Sorin Grindeanu, Raluca Turcan, Nicușor Dan, Liviu Dragnea, Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu au susţinut discursuri.

La finalul discursului Ralucăi Turcan, mai mulți parlamentari PNL și USR au aprins lanternele de la telefoane și le-au ridicat, încercând astfel să recreeze momentul din Piața Victoriei de pe 5 februarie, când peste 300.000 au ridicat telefoanele cu lanternele aprinse spre cer.

Parlamentarii și-au manifestat astfel susținerea pentru declarațiile Ralucă Turcan care, la un moment dat, a spus : „E momentul să se facă lumină și acest guvern să demisioneze sau să fie demis”.

170208_MOTIUNE_CENZURA_GUV_20_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Raluca Turcan a mai afirmat în discursul său că „Dragnea, Tăriceanu și Grindeanu au stricat imaginea României așa cum doar Iliescu a reușit să facă atunci când a chemat minerii” și le-a atras atenția că au uitat de oameni si că „au abandonat prioritățile țării” și că „s-au închis noaptea în Palatul Victoriei pentru a da legi care să-i salveze”. Preșesinta PNL le-a mai adresat mesajul : „Abrogarea ordonanței de urgență nu vă spală păcatele. Culpa politică rămâne și trebuie să plătiți cu funcțiile”.

170208_MOTIUNE_CENZURA_GUV_21_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu conţine o serie de critici dure la adresa coaliţiei PSD-ALDE, pe care PNL şi USR o acuză de legalizarea furtului prin adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri