Monica Macovei, despre absenţa premierului din timpul vizitei Victoriei Nuland: Ponta lipseşte de frică

Data publicării:
MONICA MACOVEI -Mediafax Foto-Stefan Micsik-1

„Dispariţia lui Ponta are o singură explicaţie: frica.Victor Ponta a lovit justiţia în plin, şi-a bătut joc de munca onestă a unor judecători şi procurori, iar apoi s-a ascuns. Frica de a nu fi tras la răspundere l-a făcut pe Ponta să aibă cea mai laşă atitudine: să se ascundă”, a susţinut Monica Macovei, citată de Mediafax.

Guvernul, „ca instituţiepublică, are obligaţia să informeze prompt şi corect agenda prim-ministrului şi să ne spună unde se află Ponta”, a spus Macovei.

„Ponta acţionează în aceste zile ca un şofer care conduce băut, loveşte cu maşina pietonii şi apoi fuge de la locul accidentului, sperând că nimeni nu-l va prinde şi nu-l va pune să răspundă pentru faptele lui. România nu poate fi condusă de un şofer beat şi de aceea Ponta trebuie să-şi dea demisia”, a fost de părere europarlamentarul PDL Monica Macovei.

Monica Macovei va aborda acest subiect în emisiunea „Kilometrul 0” de sâmbătă seară, de la ora 20.10.

Vizita diplomatului american are loc în contextul declaţiilor care au îngrijorat administraţia SUA privind independenţa justiţiei şi statul de drept din România.

„Este ingrijorător când există atacuri la adresa independenţei sistemului judiciar, este îngrijorător când politicieni din orice partid aleg să intre în dispute pe marginea deciziilor Justiţiei”, a declarat Victoria Nuland, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliști români.

Oficialul american a adăugat că a fost un „accident” faptul că a sosit în România într-un moment în care premierul Victor Ponta avea alt program.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, aseară, cu adjunctul secretarului de stat american, Victoria Nuland, aflat într-o vizită de două zile în România.

Cu toate că întrevederea a fost anunţată oficial, jurnaliştii nu au putut asista la discuţii. Imagini de la întâlnirea de aproximativ o oră au fost date publicităţii ulterior de Administraţia Prezidenţială.

Prezenți la întâlnire au fost și atașatul cu afaceri al ambasadei SUA, Duane Butcher, și consilierul prezidențial Cristian Diaconescu.

Tema principala a vizitei oficialului american în România este consolidarea statului de drept. Victoria Nuland urmează să se întâlnească astăzi şi cu reprezentanţi ai societăţii civile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri