Monica Macovei: Victor Ponta atacă justiția și se coalizează cu inculpații

Data publicării:
5258028-Mediafax Foto-Stefan Micsik

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a criticat astăzi, într-o postare pe blogul personal, declarațiile premierului Victor Ponta, făcute în ulrimele zile, declarații pe care le cataloghează drept „imixtiuni în justiție”.

„În doar cinci zile, Victor Ponta și-a intensificat atacurile la adresa justiției: le-a dat ordine procurorilor și le-a transmis judecătorilor că nu vrea să vadă în inchisoare persoanele pe care le simpatizează”, scrie Monica Macovei, care detaliază ultimele afirmații făcute de prim-ministru.

Printre declarațiile analizate, parlamentarul european face referire la cele „prima directivă și prima amenințare”, din 16 mai 2013, la instalarea noilor procurori șefi, când „Ponta le-a trasat procurorilor sarcini ca la partid: să nu mai ancheteze suspiciunile de fraudă de la referendumul din 2012”, la cea din 19 mai, când Victor Ponta le-a transmis judecătorilor că ar fi „nefericit” dacă sportivul Gica Popescu va fi condamnat la închisoare și la cea din 20 mai 2013, când Victor Ponta și-a declarat „simpatia” pentru Gigi Becali, cu câteva ore înainte de pronunțarea sentinței de condamnare.

„Victor Ponta a demonstrat în aceste zile cât se poate de clar coalizarea cu inculpații împotriva justiției. S-ar putea ca aceste personaje să fie simpatice multora, dar ori legea este egală pentru toți, ori nu. Legea trebuie să se aplice egal, și nu în funcție de simpatii sau notorietate”, este de părere Monica Macovei.

Europarlamentarul PDL spune că „presiunea pe care premierul Ponta o pune pe magistrați este inacceptabilă” și critică, în același timp, și declarațiile de simpatie lansate de cei doi președinti ai Parlamentului, Crin Antonescu și Valeriu Zgonea.

Victor Ponta: „Mi-am exprimat o opinie personală, dacă am supărat pe cineva îmi pare rău

Premierul Victor Ponta admitea chiar și ieri, la o zi după condamnarea lui George Becali, că îi poartă simpatie lui George Becali, atitudine care, afirma prim ministrul, „nu cred că e infracțiune”.

Simpatia mea nu are nicio legătură cu justiția. Mi-am exprimat o opinie personală, dacă am supărat pe cineva îmi pare rău. Despre sentințe nu am voie să vorbesc”, a declarat azi premierul Victor Ponta, la o zi după ce fostul parlamentar al USL a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

„Eu sunt absolut convins că judecătorii nu se uitau la televizor să vadă dacă îl simpatizez sau nu-l simpatizez pe vreun inculpat și ieri am fost foarte atent și sunt foarte atent să nu vorbesc despre dosare și despre cauze. Nu știu dosarele, nu e treaba mea, ca prim ministru, acum, chiar să spun de cineva dacă îl simpatizez sau nu, asta chiar nu cred că e infracțiune, din câte cunosc eu”, a afirmat Victor Ponta.

George Becali și-a petrecut luni prima noapte după gratii, după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor. Omul de afaceri s-a predat în cursul serii la Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov. De acolo, a fost dus în arestul Poliției Capitalei și transferat, cu puțin înainte de miezul nopții, la Penitenciarul Rahova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Construcția fabuloasă făcută de Ceaușescu de frica rușilor, care acum este considerată de străini una dintre...
Digi FM
Cătălin Bordea, reacție după mesajul transmis de fosta soție: „Nu am loc de ăștia doi în gânduri”
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, hârjoneală în mare, la St. Tropez. Ea, în costum de baie, el a preferat să stea...
Film Now
Record! Care este prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea...
Newsweek
Cine l-a lăsat pe Nicolae Ceaușescu fără replică la o vânătoare? „Du-te naibii cu ursul tău!”
Digi FM
Kate şi William au publicat o fotografie cu Charlotte şi Louis urmărind finala Euro 2024. Imaginea a făcut...
Digi World
Deşertul Atacama din Chile, cel mai arid din lume, a fost acoperit de flori. Cum se explică fenomenul
Digi Animal World
„Fantoma” unui câine a fost surprinsă pe camerele de supraveghere. Imaginile au stârnit o dezbatere în mediul...
Film Now
Shannen Doherty a semnat actele de divorț cu o zi înainte să moară. Renunțase la banii pe care-i cerea lui...
UTV
Prima reactie a lui Catalin Bordea dupa ce Livia a postat o noua imagine cu Spike. “Nu am loc de astia doi in...