Nicolae Ciucă anunță noi măsuri fiscale: „Trebuie să avem o legislație clară, predictibilă”

Data actualizării: Data publicării:
Președintele PNL, Nicolae Ciucă
Președintele PNL, Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, la Antena 3 CNN, că sunt pregătite noi măsuri fiscale și că strategia liberalilor presupune o legislație clară și predictibilă. El mai spune că sunt discuții în Coaliție cu privire la cota unică, despre care subliniază că „nu și-a atins potențialul”. 

„Pe primele două luni ale anului, colectarea a depășit ceea ce era planificat. Gradul de colectare care a ajuns în ianuarie cu puțin peste două miliarde, și la fel se va întâmpla și în luna februarie, lună care era mai dificil de gestionat pentru că nu exista termenul pentru plata anumitor măsuri fiscale. Strategia PNL este o legislație clară și predictibilă. Nu putem să venim de fiecare dată să cârpim cu măsuri în funcție de cum evoluează situația. Și mediul de afaceri și noi ca gestionari ai bugetului statului trebuie să avem o legislație fiscală clară, predictibilă, care să nu se mai schimbe de la o zi la alta”, a declarat liderul PNL. 

Întrebat dacă sunt pregătite măsuri fiscale, șeful liberalilor a spus: „Sunt două chestiuni cu care venim. PNL se adresează în principal clasei de mijloc, mediului de afaceri, capitalului românesc. Vom veni cu un pachet fiscal în acest sens, am venit deja cu măsuri și cu premierul Marcel Ciolacu angajăm discuții pe ceea ce înseamnă cota unică și amândoi cădem de acord că momentan cota unică nu și-a atins potențialul”.

Întrebat dacă s-ar putea rupe coaliția pentru că Marcel Ciolacu și PSD-ul doresc cotă progresivă, Ciucă a spus: „Dacă vom reuși într-un final să gestionăm venitul global al fiecăruia dintre noi (putem lua în considerare cota progresivă). Nu trebuie să ne mințim, tot sistemul de digitalizare nu se întâmplă într-o lună”.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri