Nicușor Dan prezintă un sondaj potrivit căruia el este candidatul unic al dreptei preferat de electorat

Data publicării:
nicusor dan la digi24
Nicușor Dan, la Digi24

Nicușor Dan, candidatul independent susținut de USR pentru Primăria București, a prezentat duminică un sondaj potrivit căruia votanții partidelor de opoziție îl consideră, în proporție de 39 la sută și la mare distanță de ceilalți candidați, drept cel mai potrivit pentru a fi candidatul unic al dreptei, iar aceasta ar fi singura soluție pentru a o învinge pe Gabriela Firea. 

„Este de remarcat că sunt candidatul care obține procente consistente dintre votanții tuturor partidelor de opoziție”, spune Nicușor Dan.

În ipoteza în care Alianța USR-PLUS ar candida cu Vlad Voiculescu, iar PNL cu Rareș Bogdan, Gabriela Firea câștigă cu 10% diferență: 35% față de 25%, respectiv 24% - arată sondajul prezentat de Nicușor Dan.

Candidatul USR susține că 61 la sută dintre bucureștenii care votează partidele de opoziție și-ar dori ca acestea să-și desemneze un candidat comun. În ipoteza unui candidat comun al dreptei, bucureștenii se așteaptă ca acesta să câștige cu 54%, dar, avertizează Nicușor Dan, chiar și în acest caz Gabriela Firea, candidatul PSD, este creditată cu 35% din sufragii.

Pentru ipoteza în care partidele de opoziție ar candida separat, șansele cele mai mari de a o învinge pe Gabriela Firea le-ar avea tot Nicușor Dan, dacă ar fi candidatul susținut de Alianța USR – PLUS. Gabriela Firea ar avea, totuși, un ușor avantaj: 33 la sută Gabriela Firea față de 32 la sută Nicușor Dan.

Dacă Alianța USR-PLUS ar candida cu un candidat separat, atunci favoritul dintre Vlad Voiculescu și Nicușor Dan ar fi acesta din urmă. „Votanții partidelor de opoziție mă consideră candidatul cel mai potrivit al acesteia – 52% față de Vlad Voiculescu 29%” - a anunțat Nicușor Dan.

De aceea, Nicușor Dan cere liderilor partidelor de opoziție să înceapă discuțiile pentru stabilirea candidatului unic și al programului comun al opoziției la alegerile locale 2020 din București. „Este nevoie de negocieri care să pornească de la datele furnizate de sondajele de opinie, singura metodă științifică de verificare a opțiunii cetățenilor. Este nevoie de cât mai puține gesturi care să divizeze electoratul și militanții partidelor de opoziție, în perspectiva efortului comun care urmează a fi făcut în vara lui 2020”, a declarat Niușor Dan.

Sondajul a fost realizat telefonic, în intervalul 3-10 ianuarie, pe un eșantion de 1.024 persoane, de firma Verifield (firma care a prezis ca Viorica Dăncilă intră în turul al doilea, a precizat Nicușor Dan), și are o marja de eroare de 3,4%.

Citiți și: Vlad Voiculescu prezintă un sondaj în care ar câștiga cu 35% Primăria București, în fața Gabrielei Firea. Nicușor Dan ar obține 36%

Nicușor Dan îi răspunde lui Vlad Voiculescu: Renunț doar dacă Opoziția va avea un candidat unic

Editor: Luana Păvălucă

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri