Vlad Voiculescu prezintă un sondaj în care ar câștiga cu 35% Primăria București, în fața Gabrielei Firea. Nicușor Dan ar obține 36%

Data actualizării: Data publicării:
Vlad Voiculescu a fost desemnat candidatul PLUS, Nicusor Dan vrea sa fie candidatul USR PLUS
Sursa: Colaj INQUAM Photos

Candidatul PLUS pentru Primăria București, Vlad Voiculescu, a prezentat, marți, un sondaj de opinie, înainte de startul campaniei interne din Alianța USR-PLUS pentru desemnarea candidatului la primărie. Conform sondajului, Alianța se află pe primul loc în preferințele bucureștenilor, iar candidatul USR-PLUS ar câștiga în fața actualului primar general, Gabriela Firea.

Sondajul realizat în luna decembrie, arată că în cazul în care Vlad Voiculescu ar candida din partea Alianței USR-PLUS ar obține 35% iar Gabriela Firea 28%. În situația în care candidatul ar fi Nicușor Dan, acesta ar obine 36% în timp ce Gabriela Firea ar avea tot 28%.

Sondajul prezentat de Vlad Voiculescu are un eșantion de 1 124 bucureșteni cu drept de vot și o marjă de eroare +- 2,9%.

„Oricare ar fi candidatul alianței, ar câștiga alegerile în Capitală. Că acela va fi Nicușor Dan sau Vlad Voiculescu, are șanse mari să fie Primarul Bucureștiului”, a declarat într-o conferință de presă, Vlad Voiculescu. 

Candidatul PLUS pentru primărie a vorbit și despre procedura de desemnare a candidatului USR-PLUS. Vlad Voiculescu este de părere că sondajele nu pot fi suficente pentru stabilirea candidatului, așa cum își dorește Nicușor Dan.

„Este evident că acest sondaj nu poate să separe lucrurile. (...) Avem două variante, alegeri primare închise sau alegeri primare deschise. Avem o propunere a lui Dan Barna pentru alegeri primare deschise. Vom discuta în interiorul alianței și vom stabili un calendar. Vom avea cu siguranță alegeri primare în interiorul alianței”, a precizat Voiculescu.

Vlad Voiculescu îi cere lui Nicușor Dan să semneze un acord prin care ambii candidați să se angajeze să nu mai candideze dacă pierd competiția internă din Alianța USR-PLUS.

„Dacă bucureștenii vor decide că Nicușor Dan e candidatul îl voi susține și mă aștept la același lucru din partea lui. Îl invit să semnăm un acord că avem un singur candidat al Alianței. Aș vrea să aud lucrurile astea spuse mai clar din gura lui”, a mai precizat Vlad Voiculescu.

Candidatul PLUS a mai spus că își dorește o candidatura comună a opoziției pentru a avea cât mai multe șanse în fața Gabrielei Firea.

„Interesul public este să avem un candidat puternic împotriva doamnei Firea a întregii opoziții.”

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri