Nicușor Dan, un an de mandat la Primăria Capitalei. Ce a promis, ce s-a schimbat și ce spun bucureștenii

Data actualizării: Data publicării:
Nicușor Dan după ce a depus jurământul de primar general al Capitalei.
Se împlinește un an de când Nicușor Dan a fost ales edil al Capitalei. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Se împlinește un an de când Nicușor Dan a fost ales edil al Capitalei. Înainte să preia mandatul de primar general, el a făcut mai multe promisiuni legate de traficul, spațiile verzi și sistemul de termoficare. Între timp, în toate domeniile, schimbările întârzie să apară, iar bucureștenii se arată dezamăgiți.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: Cel mai ușor de făcut dintre toate, semaforizarea inteligentă, adică semafoare cu cameră incorporată care iau decizii în timp real, nu cum este acum, semaforul e programat și dă același verde și dimineața la 6:00 și la 12:00 și la miezul nopții.

„În doi ani, Capitala va avea parte de un sistem complet de management al traficului”

Nicușor Dan estima că în doi ani, Capitala va avea parte de un sistem complet de management al traficului. Anul acesta, doar pe două străzi au fost modernizate semaforizările și au fost instalate semafoare noi la 5 intersecții.

Șofer: Mi se pare la fel de aglomerat, mai ales că au început școlile.
Reporter: Se vorbea de intersecții semaforizate inteligent.
Șofer: Da, doar în Suedia am întâlnit asta, cred că în România mai durează o perioadă.

Șofer de taxi: Nimic, nimic, absolut nimic, nu știu dacă vom avea așa ceva și dacă vom avea vreodată.
Reporter: Record cât ați stat într-o intersecție la coadă?
Șofer de taxi: 20 de minunte.
Reporter: Într-o singură intersecție?
Șofer de taxi: Da, da!

Transportul public, neatrăgător. Prețul unei călătorii a crescut

Transportul public ar trebui să preia o parte din presiunea din trafic, dar rămâne neatrăgător. 80 la sută din tramvaiele bucureștene au 30 de ani vechime, iar prețul pentru o călătorie a crescut.

Femeie: De ce nu vin autoritatile să controleze și mijloacele de transport? Mai ales acum că s-a și scumpit.
Femeie: De multe ori nu vin la timp, mai întârzie. Deci, lasă de dorit.
Femeie: Așteptăm și 25 de minute în stație să ajungă. Ori sunt defecte, ori se defectează pe traseu, ori sunt scoase de pe traseu, nu știu.

Lucrările la sistemul de termoficare nu prea înaintează

Lucrările la sistemul de termoficare nu prea înaintează. Din cele cinci tronsoane mari promise de Nicușor Dan la începutul anului, doar la unul au început lucrările. În total, în capitală au fost înlocuiți 17 kilometri de conducte din rețeaua primară. Între timp, avariile curg.

Bărbat: Sunt țevile vechi de 50 de ani și se lucrează pe fiecare de fiecare dată, la mine în bloc acum e oprită apa. O săptămână am avut, trei zile nu, trei zile da. Nu mă aștept să fie mai bine.
Tânăr: De trei ori pe săptămână avem apă rece și asta e problemă veche, de multe luni de zile.

Spațiile verzi din București arată deplorabil

Spațiile verzi din București arată deplorabil. La final de august, Nicușor Dan a dat vina pe muncitorii de la Compania Parcuri și Grădini, care nu și-au făcut treaba. A promis atunci curățenie în marile parcuri, dar rezultatele nu se văd.

Femeie: E sufocant, e mizerie, lacul ăsta cred că nu s-a drenat de ani de zile, pomii nu sunt curățați, suntem la pământ cu toate.
Femeie: E urât, murdar, plin de ciori, porumbei. Uitați-vă acolo, niciun pic de iarbă. Totdeauna avem grijă să reiterăm povestea cu greaua moștenire.

Nicușor Dan: „Spun din nou că nu se poate să nu reușim”

Nicușor Dan: Toată miza este să nu ratăm valul de speranță pe care l-am generat.

Nicusor Dan, la ceremonia de învestire: Vreau să-i asigur pe bucureșteni că această instituție va fi partenerul lor și să spun din nou că nu se poate să nu reușim. Împreuna pentru noul București.

Editor : L.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri