Nini Săpunaru, propunerea lui Crin Antonescu pentru Ministerul Transporturilor

Data publicării:
nini sapunaru - 81999-Mediafax Foto-Radu Vioreanu-1

Nini Săpunaru / FOTO: MEDIAFAX

Postul de ministru al Transporturilor a rămas vacant după ce Relu Fenechiu a fost condamnat în primă instanţă la cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”.

Prima propunere a liberalilor a fost Ovidiu Silaghi, care şi-a retras însă candidatura după ce DNA a cerut Parlamentului aviz pentru începerea urmăririi penale în cazul său într-un dosar de corupţie.

Interimatul lui Victor Ponta la conducerea ministerului expiră luni.

„Nu am bătut din pinteni, nu am cerut această funcţie, nu-i o chestiune uşoară, ştiu la ce mă înham şi nu este nicio nenorocire dacă nu sunt acceptat", a spus Nini Săpunaru la un post de televiziune. Întrebat dacă se aşteaptă să fie confirmat în această funcţie de şeful statului, el a răspuns: „Are posibilitatea să nu confirme, după aceea va confirma următoarea propunere făcută de primul ministru. (...) A mai făcut-o, cu motive întemeiate sau neîntemeiate”.

Biroul Politic Naţional al PNL urmează să analizeze duminică propunerea funcţia de ministru al Transporturilor.

Premierul Victor Ponta a anunţat că îi va trimite luni dimineaţa preşedintelui Traian Băsescu noua nominalizare pentru funcţia de ministru al Transporturilor, după ce PNL va lua o decizie în acest sens.

„Vrem să avem un ministru al Transporturilor care să se ocupe direct de toate lucrurile astea”, a spus Victor Ponta, ministru interimar al Transporturilor.

El a arătat că îi va transmite preşedintelui noua propunere pentru portofoliul Transporturilor luni dimineaţa, înainte să plece în vizita oficială pe care o va efectua la Chişinău.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că PNL va propune un lider liberal pentru şefia Transporturilor duminică după prânz, după o discuţie care va avea loc, dimineaţa, în Consiliul Naţional al PNL.

Repere din cariera de politician

Nini Săpunaru are 50 de ani şi este la al patrulea mandat de deputat. A absolvit în 2000 Academia de Studii Economice Bucureşti - Facultatea de Economia Industriei, Construcţiilor şi Transporturilor, iar în 2010 a obţinut doctoratul în economie, cu teza "Locul şi rolul instituţiei vamale în Uniunea Europeană".

În perioada 1985 - 1990 a fost proiectant la Institutul de Proiectări "Vrancea" - Focşani, în perioada 1991 - 1995 a fost inspector de credite la Bankcoop Vrancea, iar din 1995, timp de doi ani, a deţinut postul de director al SC "Europroiect" SRL - Focşani, firmă la care în prezent deţine 49,5% din acţiuni.

Aţi doi ani, din 1997, a fost secretar de stat, şef al Direcţiei Generale a Vămilor.

Conform declaraţiei de avere, are, împreună cu soţia, un teren intravilan de 750 de metri pătraţi în Focşani, achiziţionat în 2002 şi o casă de 394 de metri pătraţi construită în 2006. Săpunaru are un Volkswagen Golf din 2000.

El deţine 50% din acţiuni şi la F&C Consulting Bucureşti şi a acordat un împrumut de 135.000 de euro lui Bogdan Săpunaru. De asemenea, are o datorie de 220.000 de euro la Banca Transilvania, credit contractat în 2009 şi scadent în 2029.

Firma la care Nini Săpunaru deţine 49,5% din acţiuni, SC Europroiect SRL, cu activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică, a avut contracte de prestări servicii în valoare de 681.453 de lei, obţinute prin achiziţie directă, cu Consiliul Judeţean Galaţi, cu primăriile din Focşani şi Mărăşeşti, dar şi cu primăriile a 16 comune din judeţul Vrancea.

Nini Săpunaru este membru PNL din 1990.

Între 1990 - 1991 a fost preşedintele Organizaţiei de Tineret a PNL Vrancea, în perioada 1991 - 1994 a deţinut funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Focşani a PNL, iar între 1992 şi 2000 a fost consilier local la Focşani. În perioada 1994 - 2005, Nini Săpunaru a fost vicepreşedinte al filialei Vrancea a PNL, iar între 1997 - 2001 membru în Biroului Politic Central al PNL.

Din 2005 este preşedinte al filialei Vrancea a PNL, iar în 2007 a redevenit membru al Biroului Politic Central al PNL.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri