Noi gafe ale ministrului Culturii, într-un discurs la Ateneu

Data publicării:
daniel breaz priveste inapoi intr-o sala a palatului cotroceni
Senatorul Daniel Breaz. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

După gafa de ieri, când a spus că Mihai Eminescu „este practic cel mai mare poet CARE l-a dat România”, ministrul Culturii a recidivat. S-a întâmplat chiar de Ziua Culturii Naţionale. Daniel Breaz a ţinut un discurs la Ateneul Român.

daniel breaz facebook
Ministrul Daniel Breaz a gafat din nou

Ceea ce spunea, în introducerea CARE a făcut-o (CORECT: „pe care a făcut-o”) domnul președinte al Academiei...o să vorbesc și o să încerc să exprim câteva lucruri legate de cultura națională”, a declarat Daniel Breaz, ministrul Culturii.

Referindu-se la poporul român, el a spus că este „ prin excelență deschis spre dialog și schimb de valori artistice, dar și receptiv la modelele și la bunele PRACTICE (CORECT: „practici”) ale celorlalți”.

Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca și cadru didactic....eu consider, așa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet CARE l-a dat România, cel puțin până în momentul de față (corect „pe care l-a dat”- n.r.). O operă extraordinară”, a spus ministrul Culturii, luni seară, la Digi24.

Daniel Breaz s-a arătat iritat atunci când a fost întrebat dacă are în minte niște versuri de Mihai Eminescu și dacă le poate recita și a făcut mai multe cacofonii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri