Video Noi înregistrări cu înjurături la adresa PSD. Liderul TNL a fost demis de Ciucă și din funcție, și din Guvern

Data actualizării: Data publicării:
Tineri liberali la Școala de Vară.
Liderul TNL a fost demis de Ciucă și din funcție, și din Guvern.

Înjurăturile tineretului liberal de la școala de vară au fost mult mai vehemente la adresa partenerilor din PSD, decât s-a crezut inițial. Noi imagini arată că limbajul tinerilor din PNL îl poate întrece și pe cel al galeriilor de fotbal. Acum două săptămâni șefa tinerilor liberali își cerea scuze pentru comportamentul grobian al colegilor săi, de această dată liberalii au refuzat să mai comenteze cele întâmplate. Iar social-democrații se declară dezamăgiți.

Surse: Octavian Oprea, secretar general al TNL, a fost demis din funcție. Totodată a fost eliberat și din funcția de subsecretar de stat de la Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Decizia a fost luată ca urmare a evenimentelor de la şcoala de vară a TNL în care tineri liberali au proferat injurii la adresa PSD.

Andreea Dumitrescu, jurnalist Digi24: Tensiuni între cele două partide sunt fără doar și poate, chiar astăzi am văzut un nou episod între șefii celor două partide. Aseară apăruseră informații în spațiul public, după ședința coaliției, că premierul Nicolae Ciucă l-ar fi avertizat pe Marcel Ciolacu să nu mai iasă în spațiul public cu declarații legate de măsuri care pot afecta bugetul – majorări de pensii, de salarii.

Astăzi în schimb, Marcel Ciolacu a părut chiar surprins de această informație care circula în presă și a negat că ar fi existat o astfel de discuție, chiar îi amintea premierului că el este președintelui celui mai mare partid, în timp ce PNL este pe locul 2, și nu este cazul să își spună reciproc ce să vorbească public și ce nu, și, mai mult, a subliniat că informațiile pe surse pot afecta coaliția.

Dar să revenim la înjurăturile pe care le-am văzut la tineretul liberal. O primă reacție la acestea a venit de la PSD, care se declară jignit și dezamăgit de cele văzute. Au reacționat social-democrații și după primele înjurături apărute de la Școala de Vară, în urmă cu aproape două săptămâni spun că nu va afecta coaliția, speră totuși să nu se mai repete astfel de episoade.

Marcel Ciolacu spunea că i-au lăsat un gust amar aceste manifestări și că spera să primească explicații chiar de la președintele PNL. 

Din informațiile noastre, Nicolae Ciucă așteaptă să fie identificați cei care au scandat aceste înjurături ca pe stadion, în galeriile de fotbal, și să fie sancționați.

După cum se vede în imagini sunt foarte mulți cei care sunt prezenți la acea petrecere de pe litoral. Le va lua ceva timp până reușesc să-i identifice pe toți cei vinovați. Când vor reuși să o facă, probabil vor veni cu o reacție publică. 

Am văzut astfel de situații și în Parlament, și nu e prima oară când le vedem, dar de data aceasta cumva par să devină mai frecvente, pare să se treacă anumite limite. Sigur, că în Parlament nu putem vorbi de partidele tradiționale ca fiind cele care promovează un astfel de comportament. Da, întâlnim această agresivitate atât de comportament, cât și de limbaj, într-unul dintre cele mai înalte foruri din statul român, și nu e de mirare că o vedem și în rândul unor tineri la o școală de vară. 

Mara Mareș, șefa TNL: Cu efect imediat, urmează ca Secretarul General, domnul Octavian Oprea, să își prezinte demisia din toate funcțiile deținute

„Urmare a evenimentelor petrecute la Școala de vară a Tineretului Național Liberal, în urma analizării materialelor video și a discutiilor avute cu mai multe persoane prezente, a fost clarificat modul în care acest incident regretabil s-a produs și s-au stabilit rolurile participanților în respectivul eveniment”, transmite Mareș într-un comunicat.

„Cu efect imediat, urmează ca Secretarul General, domnul Octavian Oprea, să își prezinte demisia din toate funcțiile deținute. Tineretul Național Liberal militează pentru respectarea valorilor morale, pentru pluralism politic, toleranță și incluziune, respectă libertatea de exprimare exercitată cu bun simț, iar astfel de incidente regretabile nu reflectă viziunea, misiunea ori programele organizației”, a adăugat șefa TNL.

Conducerea PNL: Partidul Național Liberal se delimitează de astfel de comportamente

„În urma incidentelor petrecute în cadrul Școlii de vară a TNL conducerea Partidului Național Liberal a decis să ceară lui Octavian Oprea să își dea demisia din toate funcțiile deținute la nivelul partidului. Octavian Oprea, secretar general al TNL, a fost principalul organizator al evenimentului, organizat în weekendul 9 -11 septembrie 2022 în stațiunea Venus, pe timpul căruia tineri liberali au adresat cuvinte jignitoare la adresa membrilor altor formațiuni politice. Partidul Național Liberal se delimitează de astfel de comportamente care nu fac decât să atace principiile și valorile care stau la baza întregii noastre activități”, transmite conducerea PNL într-un comunicat de presă.

„Ne dorim alături de noi cât mai mulți tineri care să înțeleagă că PNL este ghidat de demnitate, solidaritate și respect. Avem nevoie ca tânăra generație să înțeleagă că schimbarea are loc numai prin implicare, iar implicarea necesită asumarea unui rol în societatea din care facem parte. Totodată, premierul liberal Nicolae-Ionel Ciucă l-a demis pe Octavian Oprea din funcția de vicepreședinte al Autorității pentru Digitalizarea României, considerând că modul în care s-a comportat este incompatibil cu funcția publică”, mai precizează sursa citată.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri