O. Vasilescu răspunde FMI: Guvernul va mări punctul de pensie, nu va renunţa la măsurile promise

Data publicării:
lia olguta vasilescu

După ce oficialii FMI au recomandat guvernului să amâne majorarea punctului de pensie, ministrul Muncii are prima reacție. „Nu renunțăm la niciuna dintre măsurile de guvernare promise”, susţine Olguţa Vasilescu.

lia olguta vasilescu

„Guvernul României va respecta Programul de guvernare votat de români și va mări punctul de pensie la 1.000 de lei începând cu data de 1 Iulie. Nu renunțăm la niciuna dintre măsurile de guvernare promise, continuând sâ îmbunătățim viața romanilor și să aducem câți mai mulți dintre ei în clasa de mijloc”, a afirmat Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, pentru Capital, declaraţie pe care a distribuit-o şi pe pagina personală de Facebook.

Reza Baqir, șeful FMI la București, a atras atenția zilele trecute asupra deficitului bugetar în creștere și a spus că România este țara UE cu cea mai mare majorare a deficitului bugetar structural (componenta de structură a deficitului, care nu ia în calcul factorii conjuncturali).

"Pentru anul acesta, estimăm că, dacă nu se iau alte măsuri în afară de cele incluse deja în buget, deficitul proiectat va fi de 3,7% din PIB. În timp ce deficitul este proiectat la 3,7% într-un scenariu în care politicile nu se modifică, vedem unele probleme care se configurează anul viitor. După estimările noastre, noi proiectăm că deficitul anului viitor va ajunge la 3,9% din PIB. Aș vrea să precizez că estimările noastre pentru anul viitor se vor modifica odată ce se vor purta discuțiile pe bugetul 2018. Informațiile noastre la acest moment se bazează pe ceea ce s-a inclus cu privire la anul 2018 în bugetul anului 2017 și pe efectele unor politici care sunt deja luate în considerare, cum ar fi majorarea punctului de pensie care trebuie să intre în vigoare în cursul acestui an", a spus Baqir.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri