Olguța Vasilescu: Viorica Dăncilă a spus că va continua legile justiției în Parlament

Data actualizării: Data publicării:
justitie

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că se bucură că Viorica Dăncilă a fost nominalizată pentru funcţia de premier şi a precizat, între altele, că aceasta a spus că va continua legile justiţiei în Parlament.

Întrebarea despre legile justiției i-a fost pusă în CEx de senatorul Șerban Nicolae, care a vrut să știe dacă este de acord ca legile justiției să fie continuare în Parlament, iar Viorica Dăncilă a spus că da, a relatat Lia Olguța Vasilescu. Întrebată de ce erau importante legile justiției, Lia Olguța Vasilescu a spus că ele reprezintă o promisiune din programul de guvernare.

Potrivit unor informații Digi24, la CEx-ul de luni seară, senatoarea Ecaterina Andronescu i-a reproșat fostului premier Mihai Tudose că nu și-a asumat legile justiției.

„M-am bucurat mult că e o femeie (...), o persoană care are tot sprijinul PSD, cu care eu am lucrat extraordinar de bine şi sunt convinsă că e o alegere foarte bună”, a declarat Olguţa Vasilescu. 

Fostul primar al Craiovei a dezvăluit cum au decurs discuțiile în CEx și a spus că personal a întrebat-o pe Viorica Dăncilă dacă știe unde este K2 și T14. „A spus că nu știe, ceea ce este foarte bine”, a precizat Lia Olguța Vasilescu.

La rândul său, Marian Oprișan a întrebat-o pe Viorica Dăncilă dacă este de acord cu procesul de descentralizare pentru administrația locală, iar premierul propus de PSD a răspuns că da. „Toate răspunsurile au fost pe gustul meu și sunt convinsă că și al colegilor”, a completat Olguța Vasilescu.

 Editorialistul Cristian Tudor Popescu apreciază că viitorul guvern nu va mai fi un guvern „de lider”, în care miniștrii să fie puși de Liviu Dragnea, cum s-a întâmplat până acum. Acum, crede CTP, vom avea un guvern instaurat de un grup de lideri din PSD, de baroni locali, fiecare în parte dorind să aibă propria influență și putere. „Va fi un guvern spart, splitat, cu mai multe sfere de influență”, a explicat CTP. 

Citiți comentariul lui CTP:  Cât mai rămâne PSD la guvernare? Își permite să-l suspende pe președinte?

Întrebată ce o recomandă pe Viorica Dăncilă, vicepreședintele PSD a spus că funcțiile pe care le-a ocupat până acum, în care europarlamentarul și-a demonstrat capacitatea de conducere și de lider. Viorica Dăncilă este foarte apropiată de partid, iar Lia Olguța Vasilescu spune că are „sută la sută garanţii” că nu se va mai întâmpla ca în cazul ultimelor două guverne. Întrebată dacă Viorica Dăncilă este o apropiată a lui Liviu Dragnea, Olguţa Vasilescu a răspuns: „Este foarte apropiată de toţi liderii partidului”.

Vasilescu a mai spus că nu s-a discutat în CEx despre restructurarea Cabinetului.

„Viitorul cabinet va fi format în CEx, va fi un cabinet politic, pentru că răspunzător de guvernare va fi PSD”, a precizat Vasilescu, răspunzând unei jurnaliste care a vrut să știe câtă libertate va avea Viorica Dăncilă în formarea cabinetului.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri