Parlamentarii au votat bugetul de stat pe 2013

Data publicării:
07022013 20blaga 20la 20digi-48218

Votul a fost exprimat covârșitor în favoarea adoptării bugetului, cu 309 voturi „pentru”, 108, „împotrivă”.

Faptul că parlamentarii nu au putut să adopte azi noul statut, care a fost amânat pentru o săptămână din cauza tensuiunilor din sântul USL, face imposibil ca Senatul și Camera Deputaților să se încadreze în cheltuielile prevăzute în acest moment, respectiv să renunțe la acele facilități de care au vorbit de săptămâni întregi.

Astfel, fiecare parlamentar va putea să stea în continuare la hotel, cu 9.000 de lei pe lună, dacă dorește acestă formulă de cazare, vor avea diurnele mari, cum erau înainte, dreptul la nenumărate deplasări, și vor avea decontată o cantitate mult mai mare de combustibil pentru mașini decât cea introdusă în noul statut.

Toate tăierile care erau convenite cu mare greutate în ultimele săptămâni au rămas astfel fără obiect.

PDL va constesta bugetul la CCR

„Nu este un buget perfect, dar e cel mai bun buget pe care puteam să îl avem astăzi și, împreună cu dumneavoastră, sper să reușim ca anul viitor să avem un buget mult mai bun decât acesta”, a declarat premierul Victor Ponta.

Vasile Blaga, președintele PDL, a anunțat că va constesta la Curtea Constituțională actualul buget, cât de curând, în următoarele două zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri