Parlamentul a respins înființarea unei comisii de anchetă privind datele pandemiei COVID, cerută de PSD

Data publicării:
parlament vot negativ dezaprobare george calin 2021-03-02 parlament-9098
Foto: Inquam Photos/George Călin

Senatorii și deputații au respins, marți, propunerea PSD de înființare a unei comisii de anchetă privind datele pandemiei de COVID-19. Au fost 156 de voturi „pentru”, 230 de voturi „împotrivă” şi nicio abţinere.

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, le-a spus parlamentarilor USR PLUS că o comisie de anchetă parlamentară „va veni să facă lumină asupra unor aspecte în privinţa cărora chiar oamenii lor s-au îndoit - Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă”.

În replică, liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a anunţat că parlamentarii din acest grup nu vor vota pentru o astfel de comisie, considerând că nu este necesară, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii lucrează la un raport privitor la datele pandemiei.

„Am auzit în ultimii ani de foarte multe ori discuţii pe marginea înfiinţării sau a desfiinţării unor comisii. L-am auzit pe fostul coleg al domnilor, domnul Dragnea, cum anunţa din două în două luni comisii de anchetă, comisii care n-au făcut nimic, pentru că erau folosite numai pentru scandal. Şi în cazul ăsta, nu este nimic de făcut în Parlament”, a declarat Moșteanu, potrivit Agerpres.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a reafirmat în plen că un ministru de la USR PLUS a spus că Guvernul Orban a măsluit datele pentru a organiza alegeri în România.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat în urmă cu o săptămână că au fost descoperite erori de raportare în aplicaţia CoronaForms în cazul a aproximativ 1.000 de pacienţi cu COVID-19 decedaţi, potrivit raportului preliminar primit de la comisia care analizează diferenţele de raportare a deceselor cauzate de noul coronavirus.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri