Exclusiv Pascu dă vina pe presă pentru că a fost revocat de la ONJN: „S-a focusat pe frizerul cel fraier care nu are nicio competență”

Data actualizării: Data publicării:
Cristian Pascu a fost revocat după 2 zile din funcție.
Cristian Pascu a fost revocat după 2 zile din funcție. Foto: Facebook/ Cristian Pascu

Cristian Pascu, hairstylistul numit timp de 2 zile la conducerea Oficiului pentru Jocuri de Noroc, dă vina pe presă pentru că a fost revocat din funcție, deși nu are niciun fel de experiență în domeniul jocurilor de noroc și a recunoscut că nu știe nici legislația în materie. El a spus la emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss de la Digi24 că regretul său este că nu a putut demonstra că cineva din mediul privat poate face treabă la o instituție a statului.

„Am fost destituit din cauza presei, pentru că presa s-a focusat în primul rând pe frizerul cel fraier care nu are nicio competență. În clipa în care cineva are 24 din 24 mașina pe urma lui și a familiei se poate numi linșaj. Drăguț ar fi fost să cercetați un pic mai mult și să vedeți că frizerul e de 5 ani în politică, este de 4 ani consilier local, frizerul a mai fost un președinte de CA la o companie de stat, dar unde miza este mult mai mică financiar, și atunci n-a mai fost nevoie să fie frizer, atunci a fost manager”, a spus Pascu la Digi24.

„Când ești bussinesman din 1999 și urmezi cursuri de securitate națională, pentru că acel post necesită și așa ceva, eu cred că câte puțin din fiecare au contribuit la numirea mea din partea PNL”, a continuat el.

Întrebat dacă „păcănelele” sunt o chestiune de securitate națională, Pascu a spus: „Dvs. știți ce venit aduc păcănelele la bugetul național? Ținând cont de veniturile care se generează și mai ales de impactul social pe care îl au păcănele, normal că e o chestiune și de securitate națională.”

El s-a apărat și pentru faptul că a recunoscut că nu cunoaște legislația din domeniul jocurilor de noroc.

„Când îi ceri unui om care nu este din domeniu amănunte din anumite legi... Să nu uităm că un manager, dacă e un manager foarte bun, are consultanți, consilieri din domeniu și mai ales are în sprijinul lui consilieri juridici, inclusiv un departament juridic în care tu, ca manager, nu poți să iei decizii decât dacă juridicul îți dă un aviz de legalitate”, a mai spus el.

Pascu susține că nu știe cine l-a propus în funcția de vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

„Eu am dat CV-ul de când am venit la partid, un CV de fiecare dată actualizat. Dacă conducerea PNL a analizat mai multe CV-uri și a ajuns la concluzia că eu... La partid ți se cere CV-ul. În clipa în care partidul are nevoie de tine pe o anumită funcție, ți se spune că e posibil să te duci acolo sau acolo. Nu mai știu cine mi-a spus. Am vorbit cu toată lumea. Nu se iau decizii de pe o zi pe alta”, a spus Pascu.

„O altă chestie pe care presa mi-a pus-o în cârcă: câtă șpagă a dat Pascu. Nu am dat șpagă, nu se pune problema în niciun caz de șpagă pentru o asemenea funcție. Problema este poate tocmai că Pascu e suficient de integru și poate că nu avea loc, că dacă era altcineva acolo, un funcționar care nu avea nicio treabă cu domeniul, dar era funcționar la stat, și care nu știe ce înseamnă un business la nivelul acesta, probabil că acela era competent, era bun”, a mai spus Pascu.

Întrebat dacă își dorește o altă funcție publică, el a răspuns: „Atâta vreme cât partidul o să mă propună pentru o altă funcție, de ce nu? Eu am anumite competențe și dacă îmi pare rău de ceva, îmi pare rău că nu s-a putut demonstra că cei din mediul privat pot face lucruri senzaționale”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri