Pesta porcină. Daea a detectat „interesele” celor care îl critică: Sunt vegetarieni

Data actualizării: Data publicării:
petre daea la digi

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a găsit explicația pentru criticile cu privire la modul în care gestionează criza pestei porcine africane, soldată cu peste 140.000 de porci sacrificați și zeci de ferme puse pe butuci, scrie G4Media.

petre daea
Foto: Gov.ro

Citiţi şi: Dăncilă şi Regele. Muşamalizarea afacerii Vâlcov

Petre Daea a acuzat, luni seară, la Antena 3, că unii politicieni, pe care nu a dorit să-i numească, vor să transforme subiectul pestei porcine africane într-o „rampă de lansare politică”, deși unii dintre ei sunt „chiar vegetarieni”.

„Unii care sunt acum și sunt doi lideri de partid care bat tare în tobă că ziua nu mănâncă carne de porc. Le cunosc interesele, pentru că le pot demonstra ce interes au avut de-a lungul vremii, pentru acest domeniu și că nu au lăsat în urma lor nimic pe care să-l iei cu mâna și să spui domnule ăstea sunt făcute de mine, dacă o iei cu unii prin țară și îi întrebi pe unde ai lăsat tu urme? Ei nu știu”, a adăugat el, citat de HotNews.ro.

Fostul premier Dacian Cioloș a spus zilele trecute că Guvernul PSD-ALDE este responsabil pentru criza pestei porcine africane din România, responsabilităţi directe având premierul Viorica Dăncilă, ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi directorul ANSVSA, Geronimo Brănescu.

Digi24 a intrat în posesia unui raport de control efectuat în ianuarie-februarie 2017, de către Comisia Europeană prin Direcția Generală de Sănătate și Siguranța Alimentară, în care autoritățile române au fost avertizate cu 16 luni înainte de izbucnirea pestei porcine africane că nu iau măsuri concrete pentru prevenirea acestei boli. În loc să întețească măsurile de combatere a Pestei Porcine Africane, ANSVSA le-a redus. Pagubele produse de incompetența conducerii ANSVSA sunt estimate de unii specialiști la peste 3 miliarde de euro (detalii aici).

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri