Sari la conținut
News Alert

Plumb, de partea lui Firea: Partidul va decide dacă Tudose va avea soarta lui Grindeanu

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, l-a criticat luni pe prim-ministrul Mihai Tudose pentru declaraţiile făcute, care „nu coincid de multe ori cu poziţiile pe care le au colegii sau colegele”, spunând că partidul va decide dacă şi actualul premier va avea soarta lui Sorin Grindeanu.

plumb

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Sinceră să fiu, nu mi se pare normal să se dea o serie întreagă de declaraţii din partea domnului premier care nu coincid de multe ori cu poziţiile pe care le au colegii sau colegele noastre”, a declarat Rovana Plumb.

Întrebată dacă Mihai Tudose riscă soarta lui Sorin Grindeanu din cauza ieşirilor sale publice, Rovana a răspuns: „Asta se va decide în partid. Nu pot eu să spun în momentul de faţă ce se va întâmplă”.

„Important este că românii au nevoie de stabilitate, de linişte. Eu cred că perioada scandalurilor trebuie să se sfârşească odată şi nu sunt de acord cu niciun fel de manifestare de violenţă. Ceea ce s-a întâmplat zilele trecute mi se pare anormal într-o societate democratică. Lucrurile au degenerat, nu mi se pare normal ca atunci când o autoritate publică decide să organizeze un eveniment şi are toate autorizaţiie legale, să nu fie respectate prevederile legale”, a mai spus Rovana Plumb.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat duminică pe premierul Mihai Tudose că dă „replici nepotrivite” colegilor din partid, începând cu perioada în care s-a antepronunţat în cazul fostului ministru al Dezvoltării Sevil Shhaideh şi fostului ministru al Fondurilor Europene Rovana Plumb, numindu-le „penale”, şi culminând cu „atitudinea arogantă” la adresa edilului.

Firea a mai spus că, dacă un membru PSD este primar sau prim-ministru, nu îi dă dreptul să-şi jignească colegii sau să le dea replici în spaţiul public.

„Premierul este cel care a inaugurat această perioadă în care dă replici din ce în ce mai nepotrivite colegilor de partid, începând cu faptul că într-o emisiune televizată le-a numit penale pe cele două colege ale noastre fără să fie o decizie a unei instanţe în acest sens, continuând cu faptul că la informaţia colegului nostru că se va organiza un miting, dumnealui, întrebat de presă, a spus că este din Brăila, nu din Craiova, aş adăuga eu că nu îl interesează mitingurile, continuând cu afirmaţia, tot în faţa presei, că nu a citit declaraţia celor două Camere ale Parlamentului, cu alte cuvinte nu-l interesează opinia domniilor lor de ce nu participă la parada de 1 Decembrie, culminând cu declaraţiile publice negative la adresa unei iniţiative ale Primăriei Capitalei şi cu atitudinea arogantă la adresa primarului Capitalei, colega domniei sale”, a spus Gabriela Firea..

Sursa: News.ro