PNL, după numirea lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ: PSD reușește să compromită o nouă instituție fundamentală

Data actualizării: Data publicării:
Tribuna PNL
Photos/Liviu Chirica

Liberalii au transmis, marți, că "PSD reușește să compromită, prin toxicitatea alegerii lui Florin Iordache, o nouă instituție fundamentală în statul român - Consiliul Legislativ", potrivit unui comunicat de presă.

Reprezentanții PNL subliniază că "nu există sfidare mai mare decât aceea de a-l pune paznic asupra legislației României pe cel care a făcut tot posibilul pentru a hăcui legislația în domeniul justiției, un adevărat torționar al statului de drept, servitorul de încredere al lui Liviu Dragnea.

Alegerea lui Florin Iordache arată că PSD nu a înțeles absolut nimic din mesajul pe care l-a primit din partea românilor la urne. Sinecurismul este o boală veche a PSD, care se vrea a fi mascată prin încercarea eșuată din aceste zile de a confecționa imaginea unui partid care s-ar reforma. Dovada faptului că PSD rămâne un partid retrograd, toxic și nereformabil este tocmai susținerea lui Florin Iordache în poziția de președinte al Consiliului Legislativ, înainte chiar de a corecta cadrul legislativ al acestei instituții și cu speranța de a obține un mandat pe viață și de a profita de configurația actuală a Parlamentului. Legea de funcționare a Consiliului Legislativ va trebui revizuită".

Potrivit sursei citate, liberalii îi asigură pe români că, "odată cu alegerile parlamentare din 6 decembrie, vor putea fi deparazitate toate instituțiile statului în care PSD și-a plantat oameni precum Florin Iordache în favoarea celor care într-adevăr fac cinste funcției publice. România are nevoie de corectarea tuturor derapajelor produse în această perioadă de actualul Parlament, compromis și expirat, dominat de PSD, iar PNL este partidul care va face aceste reforme îndelung așteptate".

Florin Iordache, noul șef al Consiliului Legislativ

Florin Iordache este noul președinte al Consiliului Legislativ. Acesta a obținut 185 de voturi, față de doar 41 de voturi obținute de contracandidatul său, Augustin Zegrean.

Potrivit legii de funcționare a Consiliului Legislativ, mandatul președintelui este pe viață. Acesta nu poate fi înlocuit sau demis din funcție. Potrivit declarației de avere a fostului președinte, Dragoș Iliescu, care a demisionat în urmă cu câteva zile, șeful Consiliului Legislativ este remunerat cu un salariu de 12.000 de lei pe lună.

Totodată, parlamentarii l-au votat pe senatorul USR, George Dircă, președinte al Secției de evidență oficială a legislației și documentare, din cadrul Consiliului Legislativ.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri