Sari la conținut

PNL vrea comisie de anchetă pentru Carmen Dan

Cozile imense de la sediile direcţiilor de paşapoarte din Bucureşti şi câteva judeţe ar putea să o ducă pe Carmen Dan în faţa comisiilor parlamentare de apărare şi ordine publică. PNL solicită audierea acesteia. Ministrul de Interne ar urma să dea explicaţii pentru modul în care a fost gestionată situaţia creată de numărul foarte mare de cereri pentru paşapoarte noi.

În acelaşi timp, liberalii vor şi înfiinţarea unei comisii de anchetă. Aceasta ar urma să se ocupe de valul de pensionări şi reangajări din Ministerul Afacerilor Interne.

Florin Roman, deputat PNL: O să solicităm la începutul sesiunii comisie de anchetă parlamentară pentru modul în care s-au făcut pensionările şi reangajările a doua zi în foarte multe situaţii în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. În momentul în care tu, Carmen Dan, semnezi astăzi ieşirea la pensie şi îl scoţi pe prietenul tău cu 120 de milioane şi a doua zi îl reangajezi, înseamnă - în primul rând - o problemă de imoralitate. Poate fi şi o problemă de ilegalitate. Dacă tu îl angajezi a doua zi, mi-e teamă că nu respecţi procedura legală care de regulă este de circa 30 de zile.