Poliție: Liviu Dragnea nu va fi amendat pentru că a condus fără ITP

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea selfie in masina_fb

Liviu Dragnea și fiul său, Valentin, scapă de sancțiuni după ce liderul PSD s-a dat de gol, în minivacanța de 1 Mai, că a mers la mare cu Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) expirată, relatează Newsweek în ediția electronică, citând un răspuns oficial al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Mașina cu care Liviu Dragnea a mers la mare de 1 Mai avea în acel moment ITP-ul expirat. BMW-ul este înregistrat pe firma ROMCIP, a cărui acționar majoritar este fiului liderului PSD, Valentin Dragnea. Liderul PSD a recunoscut ulterior că a împrumutat mașina de la fiul său.

Citește și ”Dragnea, mesaj disperat pentru Trump”

Astfel, potrivit sursei citate, nici Liviu Dragnea, nici Valentin Dragnea nu vor primi sancțiuni, pentru că polițiștii nu pot sancționa absența ITP decât dacă o constată în trafic.

„În domeniul circulației pe drumurile publice, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, stipulează în mod expres două modalități distincte de constatare a încălcării normelor la regimul circulației pe drumurile publice, respetiv în mod direct, prin propriile simțuri (ca regulă) și cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se despre aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenței (ca excepție)”, arată IGPR.

După ce s-a aflat că a condus cu mașina fiului său fără ITP, Liviu Dragnea a propus ca fiul său să fie amendat şi să se „înveţe minte”.

Începând din 20 mai, au intrat în vigoare sancțiuni mai aspre pentru șoferii care vor fi surprinşi în trafic cu Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) expirată. Ei vor fi amendaţi, iar poliţiştii vor reţine talonul maşinii şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri