Polițiștii i-au dat răspuns deputatului AUR care l-a dat dispărut pe Klaus Iohannis: „Nu se confirmă”

Data publicării:
Deputatul AUR Adrian Axinia.
Deputatul AUR Adrian Axinia. Foto: Facebook/ Adrian Axinia

Polițiștii i-au dat un răspuns deputatului AUR Adrian Axinia, care a făcut sesizare privind dispariția președintelui Klaus Iohannis. Aspectele sesizate nu se confirmă, au răspuns polițiștii de la Secția 17, după aproape o lună.

„Referitor la sesizarea dvs. inregistrată la nivelul compartimentului Relații cu Publicul sub nr. 4445031/18.01.2024 și la nivelul compartimentului Secretariat sub nr. 4452061/18.01.2024, vă comunicăm faptul că, în urma verificărilor efectuate, aspectele sesizate nu se confirmă. Vă asigurăm și pe această cale de întreaga noastră disponibilitate, în funcție de competențele conferite de prevederile legale”, se arată în răspunsul polițiștilor.

Axinia l-a dat dispărut pe Klaus Iohannis în 18 ianuarie, la Secția 17 de poliție dn București. El şi-a motivat demersul spunând că, din data de 18 decembrie 2023, Iohannis n-a mai fost văzut în public.

„Klaus Werner Iohannis nu a mai apărut public din data de 18 decembrie 2023. Acesta este absent complet din spaţiul public, neîndeplinindu-şi obligaţiile legale care îi revin conform fişei postului stabilite de Constituţia României. Spre exemplu, având în vedere masivele proteste de stradă, acesta nu şi-a îndeplinit obligaţiile de serviciu trasate de Constituţia României conform articolului 80 alineatul 2: „(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”, spunea atunci deputatul AUR.

El susținea că „este important de ştiut ce s-a întâmplat cu cetăţeanul Klaus Werner Iohannis, pentru că sunt foarte mulţi oameni care consideră a fi indispensabilă prezenţa domniei sale şi care aşteaptă răspunsuri la întrebări şi soluţii pentru problemele ridicate”.

„Dacă există probleme de sănătate care l-au împiedicat să se prezinte la locul de muncă, ele trebuie cunoscute de angajatorii săi, cetăţenii României. Dacă se află într-o situaţie de suferinţă, creştineşte, am dori să-i fim sprijin”, a mai spus deputatul AUR.

Iohannis a avut prima apariţie publică din acest an în 22 ianuarie, când i-a primit pe prim-ministrului Vietnamului şi opt ambasadori străini.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri