Sari la conținut

Ponta: Cioloș a făcut un jalnic atac politic la PSD

 

Într-o postare pe facebook, fostul premier scrie: „V-am spus deja - singurul lucru mai rău decât un guvern politic este un Guvern de "tehnocrați" care visează să fie politicieni! Iar în 2017 vine nota de plată pentru noi toți!

Faptul că tehnocrații s-au dezbrăcat de haina "eleganței" nepolitice și au trecut la aroganță, agresivitate și jigniri (vezi declarațiile la adresa lui Liviu Dragnea, Corina Crețu, a tuturor celor care îndrăznesc sa îi critice cu ceva) pentru mine nu este o surpriză! Mă așteptam ca incompetența și incapacitatea de a avea rezultate să degenereze în așa ceva! Plus frustrările tipice celor veniți prea repede și prea sus în anumite poziții!

Poate fi cel mult o dezamăgire pentru cei care au crezut că "vin tehnocrații care nu vorbesc, dar fac treabă bună"! S-a dus și iluzia asta, a fost o altă manipulare din păcate!

Ceea ce rămâne însă după vorbe (mai insultătoare și agresive deja decât standardul folosit de cei aflați în politică) este lipsa totală de rezultate și de realism!

Nu pretind că fiecare cuvânt din Codul Fiscal este perfect ca și Biblia. Au scris la el mulți oameni din zona tehnică, a fost dezbătut cu multe asociații și organizații profesionale, votat în Parlament de două ori chiar, promulgat de Președinte și publicat în Monitorul Oficial! Și sigur mai există greșeli de îndreptat! Eu sunt responsabil pentru viziunea și filosofia proliberală a acestuia și mă mândresc cu asta!

În cazul impozitarii proprietăților veteranilor de război, nu este însă vorba de o greșeală în Codul Fiscal (care dacă ar fi existat putea fi rapid îndreptată)! Așa cum puteți citi în postarea de mai jos a unui avocat specialist (cu simpatii liberale) este greșeala Ministerului de Finanțe, care a adoptat niște norme greșite în 2016!

Gravă este reacția Dlui. Cioloș - în loc să spună că verifică și rectifică (ceea ce e normal pentru un Guvern în funcție, mai ales care se pretinde tehnocrat) a făcut un jalnic atac politic la PSD, fostul guvern, Parlament sau presă! Ca în final să vadă că nu are dreptate și nici nu a rezolvat problema!

Și tot așa va fi anul 2016, cu tehnocrații din ce în ce mai ineficienți, din ce în ce mai dornici să prindă posturi după alegeri, cu atacuri politice din partea acestora, dar cu rezultate ZERO! Și în 2017 vine nota de plată!”, a mai arătat fostul prim+ministru.

În ultimele zile, s-a iscat o dispută între PSD şi Guvern pe tema modificării prevederilor din Codul fiscal (adoptat de Guvernul Ponta) referitoare la impozitele pe clădiri și terenuri plătite de veteranii de război, militarii din teatrele de operațiuni și văduvele acestora. PSD, prin Liviu Dragnea, a amenințat Guvernul că ia serios în calcul depunerea unei moțiuni de cenzură pentru modificarea Codului fiscal printr-o Hotărâre de Guvern, acuzându-l pe premierul Cioloș că nu are respect pentru veteranii de război. În replică, prim-ministrul a spus că va guvernul este nevoit să modifice Codul fiscal, pentru că a găsit o serie de inepții în lege. De asemenea, Cioloș a mai spus că nu are nevoie să învețe de la Liviu Dragnea ce înseamnă respectul pentru veteranii de război.

Premierul a anunțat, de asemenea, să intenționează să consulte partidele politice în privința măsurilor de relaxare fiscală pe care le are în vedere în perspectiva modificării Codului fiscal, pentru a nu depăși un deficit bugetar de 3 procente.