Ponta îi pune lui Tăriceanu condiții: să îl susțină pe Mircea Diaconu la prezidențiale și să își dea demisia de la șefia Senatului

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
ponta si tariceanu INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: Inquam Photos/ George Călin

Victor Ponta și-a convins colegii de la Pro România, duminică seara, într-o întâlnire informală, să meargă la prezidențiale pe mâna lui Mircea Diaconu, și să facă alianță electorală cu partidul lui Tăriceanu, după ce Mihai Tudose și Daniel Constantin se opuseseră vehement unui proiect comun cu ALDE.

Surse din conducerea Pro România au declarat pentru Digi24.ro că mâine, în cadrul Delegației Permanente a partidului, care va avea loc la ora 14 30, se va lua decizia oficială în sensul colaborării cu Tăriceanu la alegerile prezidențiale, după ce aceasta, dimineață, trebuie să îi comunice Vioricăi Dăncilă, în ședința Coaliției care va avea loc la Palatul Victoria, că își va retrage miniștrii din Guvern. 

Ponta îi pune lui Tăriceanu mai multe condiții pentru alianța electorală: să renunțe la candidatura la prezidențiale și să îl susțină pe Mircea Diaconu, să iasă de la guvernare, alianța electorală să nu îl aibă pe Tăriceanu la conducere și acesta să își dea demisia de la președinția Senatului. 

Victor Ponta a anunțat duminică seara oficial, la România tv, că Mircea Diaconu este candidatul Pro România la prezidențiale. El a spus că are o ”datorie morală” față de Diaconu, pe care l-a pus să își dea demisia de la ministerul Culturii din cauză că era investigat de ANI pentru conflict de interese, și a amintit că PSD, când Ponta era președinte și Mircea Diaconu a candidat ca independent la Parlamentul European, ”pesediștii din secțiile de vot au avut grijă să nu i se fure voturile”.  

”E un candidat altfel”, a spus fostul premier. 

”Nu știu ce va decide ALDE. Sigur că ne-am mai consultat informal, știu că cei de la ALDE trebuie să decidă în privința candidatului la prezidențiale, dacă îl vor susține pe Mircea Diaconu, dacă pleacă de la guvernare. deciziile se vor lua în următoarele 72 de ore”, a spus Ponta. 

La ora redactării acestei știri, liderii ALDE sunt reuniți și ei într-o ședință informală în care dezbat condițiile puse de Victor Ponta și scenariul ieșirii de la guvernare. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri