Ponta: Nu vor fi modificări echilibrate la legile justiției cu Dragnea președinte la Cameră

Data publicării:
dragnea parlament tribuna

Fostul premier Victor Ponta afirmă că, atâta vreme cât Liviu Dragnea rămâne președintele Camerei Deputaților, PSD nu va adopta modificări la legile justiției care să fie „ehilibrate” și să fie „acceptate pe plan intern și internațional”.

colaj ponta dragnea inquam
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Am spus deja un lucru simplu și rațional pe care l-am învățat în acești ani de politică la nivel înalt - cât timp Liviu Dragnea rămâne președintele Camerei Deputaților nu se vor putea adopta modificări la legile justiției care să fie echilibrate, discutate, acceptate pe plan intern și international. Pur și simplu metodele de forță de la Consiliul Județean Teleorman sunt greșite și contraproductive în Parlamentul României! Este o opinie rece și rațională, fără legătură cu ce cred eu despre persoana Liviu Dragnea (cel care în 2016 mințea în stilul său deja tradițional că nu vrea să fie șef la Cameră „să dea cu ciocănelul”)!”, afirmă Ponta pe Facebook.

Fostul premier adaugă că reacțiile venite din partea Departamentului de Stat al SUA și a vicepreședintelui Comisiei Europene Frans Timmermans „tocmai confirmă ce am spus, la fel și protestele de stradă (la care reacția peremiștilor care conduc acum PSD nu face decât să toarne gaz pe foc) sau solidarizarea a peste 4000 de magistrati și a CSM împotriva legilor. La fel și reacția PM Tudose și a Guvernului care nu a inițiat și nu susține modificările legislative”.

„Dacă PSD chiar dorește să treacă prin Parlament aceste legi trebuie să numească o altă persoană la conducerea Camerei - fără probleme penale, cu credibilitate și pregătire juridică, cu acceptare internațională (nu care plătește chelnerii să facă poze în restaurant cu Trump), capabilă de dialog și rațiune! Dacă Dragnea rămâne la conducerea Parlamentului o vom tine din război în război, vom ignora problemele economice și sociale, Bugetul pe 2018, și ne ducem cu viteză și iresponsabilitate spre o criza la fel de dureroasă ca și cea din 2010”, mai arată Victor Ponta.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri