Protest cu pancarte al opoziției la prezentarea bugetului. PPDD a părăsit plenul Parlamentului

Data publicării:
doctorant coana leana

„Îi salut pe colegii care sunt după pancarte, bănuiesc că v-ați pus după pancarte ca să nu vă recunosc că veneați să negociați cu noi ca să veniți la majoritate”, i-a atacat și premierul pe membrii opoziției. „E bine să rămâneți acolo. Însă evident guvernul se află la dispoziția dumneavoastră pentru a răspunde la toate întrebările”, a adăugat Victor Ponta.

Protestul cu pancarte prin care este criticat Guvernul a fost inițiat de parlamentarii PPDD, însă și în partea de sală unde stă grupul PDL au fost afișate pancarte cu chipurile lui Victor Ponta și Crin Antonescu pe care scria „Mincinoșii”.

 

Dezbaterile pe legea bugetului au continuat cu scandal. Parlamentarii PPDD au decis să părăsească şedinţa de plen în semn de protest faţă de discursul mincinos, spun ei, al premierului Victor Ponta. 

„Suntem nevoiți să ne retragem de la mascaradă pentru a demonstra, pentru a manifesta dezaprobarea la ce se întâmplă azi pe scena politică”, a anunțat Haralambie Vochițoiu, liderul senatorilor PPDD. „Niciun amendament de-al nostru nu a fost trecut pe lista amendamentelor, ci au fost ignorate”, a completat el.

Președintele Comisiei de buget-finanțe din Senat, Cosmin Nicula, a declarat la Digi24 că mâine seară bugetul va fi aprobat. Parlamentarii se grăbesc să voteze bugetul, după ce președintele Traian Băsescu a amenințat că va retrimite legea la Parlament și că ar putea să o atace la Curtea Constituțională.

Marele absent de la prezentarea bugetului a fost chiar președintele Senatului, Crin Antonescu.

Victor Ponta a declarat că social-democraţii sunt pregătiţi şi pentru varianta în care preşedintele Traian Băsescu va retrimite bugetul în Parlament.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca şeful statului să conteste legea la Curtea Constituţională, premierul a subliniat că un eventual demers în acest sens trebuie să aibă la bază prevederi constituţionale.

„Dacă vom găsi elemente de neconstituționalitate, sigur, este obligația opoziției, dacă nu, nu facem niște lucruri numai așa, să întârziem”, a declarat la Digi24 deputatul PDL Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe, întrebat dacă opoziția va ataca bugetul la CCR. „România s-ar putea să nu aibă buget pe 2014, dar plățile se vor face la nivelor aprobărilor prin legile în vigoare. Românii să stea liniștiți. Dacă vom rezolva problema neaplicării acelei taxe pentru România, va fi un lucru bun pentru toți românii și pentru mediul de afaceri”, a mai spus Ialomițianu.

Şeful statului a declarat că retrimite legea în Parlament şi apoi o atacă şi la CCR dacă aleşii menţin acciza la combustibil.

Dacă nu se renunţă la creşterea accizei, voi trimite înapoi bugetul de stat iar apoi îl voi ataca şi la CCR. Acesti bani sunt bani aruncaţí pentru alegeri, ca să îţi faci rost de bani pentru alegeri, pentru baronii şi baroneţii şi baronaşii din teritoriu”, a declarat președintele Traian Băsescu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri