PSD acuză Guvernul că a introdus în programul IMM Invest finanțarea IFN-urilor: Dedicație pentru camarila de partid

Data actualizării: Data publicării:
radu oprea inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, senatorul PSD, Radu Oprea, a declarat marți, într-o conferință de presă, că efectul programului IMM Invest este unul „marginal” și a acuzat guvernul că a introdus în programul respectiv finanțarea IFN-urile (Instituții Financiar Nebancare) pentru „camarila de partid”.

 „A avut grijă, în calitatea lui de ministru cămătar, să introducă un domeniu care nu exista în programul PSD din 2017: investițiile financiare. IFN-urile, care sunt controlate astăzi de către cei care sunt astăzi în jurul lui Ludovic Orban și lui Florin Cîțu, domnul Sighiartău, spre exemplu, au depusă cerere pentru a se finanța prin acest program. Eu cred că nu este deloc în regulă să transformi un program care ar fi trebuit să se adreseze celor care într-adevăr au nevoie astăzi să reziste și să își relanseze afacerile într-unul cu dedicație pentru camarila de partid”, a declarat Radu Oprea. 

Întrebat în legătură cu acuzațiile făcute, fostul ministru susține că sunt două companii în care este acționar secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, care au aplicat în cadrul programului IMM Invest.

„Luați și dumneavoastră și veți vedea că sunt două companii în care este acționar domnul Sighiartău și care au depus această cerere. Sunt IFN-uri și acest domeniu a fost introdus, ca și domeniul asigurărilor sau tranzacțiilor imobiliare, ca domeniu eligibil de către actualul Guvern PNL”, a declarat Oprea.

Radu Oprea a criticat și afirmațiile ministrului Finanțelor, care susține că economia românească își va reveni rapid după criza coronavirus.

„Nu vom putea fi noi acel „miracol” al Europei, revenind sub formă de V, doar pentru că dumneavoastră veniți și prezentați un grafic! Aveam nevoie de un plan structurat, solid de repornire a economiei, cu măsuri fiscale solide, comparabile măcar cu cele ale vecinilor noștri est-europeni, care au unii 15% din PIB măsuri de susținere efectivă a IMM-urilor și a economiei”, a mai declarat senatorul PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri