PSD lucrează la un proiect privind comunitatea LGBT

Data actualizării: Data publicării:
170401_LGBT_PSD_01_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că în partidul pe care îl conduce se lucrează la un proiect de lege prin care să fie legiferat parteneriatul civil, existând discuţii cu reprezentanţii comunităţii LGBT. Responsabil de acest subiect a fost desemnat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

170401_LGBT_PSD_01_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

În ceea ce priveşte comunitatea LGBT, trebuie găsită formula legală prin care parteneriatul civil să fie legiferat. De asemenea, trebuie legiferată clar situaţia familiilor monoparentale. Trebuie o discuţie serioasă pentru a acoperi toate zonele. Dar, una nu exclude pe alta”, a afirmat Liviu Dragnea, în contextul susţinerii referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie.

Întrebat dacă în PSD se lucrează la un proiect de lege în această privinţă, Dragnea a spus: ”Da, deja lucrează chiar cu asociaţii din acea zonă. Se lucrează, au fost întâlniri cu ONG-uri din acea zonă. Nu a venit până acum la partid un proiect de genul ăsta, dar s-au deschis discuţiile şi contactele cu aceste ONG-uri şi le consider foarte bune”.

Responsabil de aces proiect este ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Liderul PSD a făcut referire și în trecut la necesitatea legiferării parteneriatului civil, ca o acțiune complementară celei de modificare a definiției din Constituție a familiei.

„Nu putem să nu analizăm şi situaţia unei minorităţi din România, şi anume să discutăm serios despre oportunitatea legiferării unui tip de parteneriat civil şi i-am rugat pe colegii mei, şi aici l-am rugat pe domnul Victor Negrescu să poarte discuţii cu ONG-urile din domeniu pentru a merge, nu neapărat în paralel, dar către o formă legislativă prin care să se reglementeze şi această situaţie”, spunea Liviu Dragnea spre finalul lunii martie.

Întrebat dacă are această iniţiativă pentru că se teme de protestele comunităţii LGBT, liderul PSD a răspuns: „Motivul meu nu este teama de eventuale proteste, nici nu am auzit că se intenţionează să se întâmple asta. Motivul l-am explicat destul de clar şi simplu. Este vorba despre o minoritate pe care nu ne putem face că nu o vedem sau nu putem spune că nu există. Ca orice minoritate dintr-o societate trebuie să fie tratată aşa cum trebuie şi atunci trebuie să încercăm măcar să găsim o modalitate prin care măcar o parte din solicitările dumnealor să fie rezolvate. Dacă vom reuşi”.

La scurt timp după acele declarații, Biserica Ortodoxă s-a pronunțat, prin vocea purtătorului de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, împotriva legiferării parteneriatului civil. „În legătură cu parteneriatul civil, Biserica Ortodoxă Română nu poate fi de acord cu această alternativă la căsătorie, din aceeaşi raţiune a interesului copiilor care doar într-o familie care îşi asumă responsabilităţi integrale prin căsătorie pot să beneficieze de atmosfera firească, ideală pentru formarea lor de viitori adulţi”, declara Bănescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri