PSD merge înainte cu moțiunea de cenzură și nu așteaptă decizia Curții Constituționale. Când ar putea fi votată demiterea Guvernului

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu in parlament
Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: INQUAM Photos/ George Calin

Partidul Social Democrat a amânat o decizie în legătură cu ziua în care ar urma să fie votată moțiunea de cenzură până săptămâna viitoare. Purtătorul de cuvând al PSD a declarat, însă, că nu se va aștepta o decizie a Curții, pentru că deciziile CCR sunt valabile pentru viitor. „Procedura parlamentară merge înainte indeferent de această situație”, a declarat Romașcanu.

O decizie în legătură cu ziua în care ar urma să fie votată moțiunea de cenzură va fi luată săptămâna viitoare, de către noua conducere a PSD, care va fi aleasă la Congresul de sâmbătă.

„Marți vom anunța data la care se va vota această moțiune. Vom decide acestă dată. Va exista un CEX cu noua denumire validată de Congres, marți sau cel târziu miercuri care va decide în numele noii conduceri”, a declarat Lucian Romașcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a precizat că votul ar putea fi dat chiar săptămâna viitoare, fără a mai fi așteptată o decizie a Curții.

„Se poate face vot până la sfârșitul săptămânii. În același timp, jurișii partidului vor analiza această contestație la Curte. Procedura parlamentară merge înainte indiferent de această contestație. Curtea Constituțională decide pentru viitor. Dacă stabilim votul și moțiunea trece, Guvernul va fi demis. Dacă s-a făcut până la o decizie a Curții nu se poate schimba decizia”, a spus Romașcanu.

Judecătorii CCR au anunțat vineri că au stabilit termenul de 1 septembrie pentru depunerea punctelor de vedere, de la Guvern și Parlament, în ceea ce privește contestația depusă de Executiv. După această dată, judecătorii vor stabili și termenul la care va fi judecată sesizarea.

Șeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus vineri, în numele Guvernului, o sesizare la Curtea Constituțională pentru un conflict de natură constituțională între Parlament și Guvern, în legătură cu depunerea unei moțiuni de cenzură în sesiune parlamentară extraordinară.

Surse din PSD, au declarat pentru Digi24.ro, că social democrații nu au decis vineri când vor vota moțiunea pentru că încă poartă încă negocieri cu parlamentarii pentru a se asigura că vor avea suficiente voturi.

PSD pierde între timp 3 parlamentari, care vor pleca la PNL. Lucian Romașcanu a făcut apel, vineri, la parlamentarii Pro România să voteze moțiunea.

„Există în derulare negocieri. Acești 3 parlamentari îmi pare rău că au ales să facă acest lucru. (...) Sperăm ca domul Ponta și întreg grupul Pro România să voteze moțiunea de cenzură”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri