Sari la conținut

PSD reacționează la amenințările lui Gabriel Oprea

Liviu Dragnea îi transmite lui Gabriel Oprea că Partidul Social Democrat nu poate fi şantajat. Mesajul vine de la Suceava, unde proaspătul coordonator politic al PSD s-a întâlnit cu social-democraţii din judeţ.

Liviu Dragnea, deputat PSD: PSD nu este un partid care se poate preda cuiva sau care să fie speriat de eventuale declaraţii la televizor şi nici un partid care să fie captiv într-o guvernare pe care o conduci.

Declaraţia care i-a supărat pe social democraţi a fost făcută la sfârşitul săptâmânii trecute de liderul UNPR şi a venit în contextul dezbaterii despre adoptarea modificărilor la Codul penal şi la Codul de Procedură Penală.

Gabriel Oprea, preşedintele UNPR: I-am spus-o și lui Ponta și colegilor de coaliție: când constatăm că se lucrează la Codul Penal pe furiș sau se dorește un atac asupra statului român, pe noi ne pierde de parteneri.

A doua zi după ameninţare, PSD a decis să amâne până la toamnă dezbaterile din Parlament asupra acestor modificări. Până atunci, spun ei, vor discuta subiectul cu specialişti în drept şi organizaţii nonguvernamentale.

Una dintre controversatele modificări e ideea senatorului PSD Şerban Nicolae de a nu mai fi încătuşaţi cei acuzaţi de corupţie. O alta spune că arestul preventiv să se facă doar pe baza unor indicii temeinice, nu suspiciuni rezonabile, cum se întâmplă acum.

Aceste propuneri de modificare a codurilor au primit aviz negativ şi de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Pe aceeași temă