Rareș Bogdan: Dacă mergem cu un candidat comun la București suntem obligați să câștigăm. Ar fi o pacoste să pierdem în fața lui Nicușor

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan cu mana la frunte
Rareș Bogdan: Dacă mergem cu un candidat comun la București suntem obligați să câștigăm. Ar fi o pacoste să pierdem în fața lui Nicușor. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat sâmbătă la Digi24 că Nicușor Dan s-a dovedit "o calamitate" din punct de vedere managerial la Primăria Capitalei și a susținut că ar fi "o mare pacoste pentru o alianță PNL-PSD dacă ar pierde în fața unui om care a creat doar haos". "Dacă mergem cu un candidat comun suntem obligați să câștigăm", a declarat el.

"(Numele – n.r.) vor fi dezbătute pe parcursul discuției de luni de la coaliție. Sociologii ne vor prezența chestionarul final făcut de două institute independente de cercetare sociologică. Vom vedea ce așteptări au la sectoarele 1 și 2 și în restul Bucureștiului. Acum Bucureștiul e administrat prost, fără viziune, are nevoie de dezvoltare.

Am văzut modul în care au fost orașe de tip Sibiu, Cluj, Oradea înainte de administrația liberală de succes și ce s-a întâmplat după, cum s-au dezvoltat, cu investiții și atragerea de fonduri europene. Sunt trei exemple, dar sunt și multe altele, care pot fi date la nivelul Bucureștiului.

Nicușor a fost un ONG-ist bun, decizia PNL a fost atunci să susțină un candidat independent care provenea din societatea civilă (la alegerile locale anterioare – n.r.). Nicușor nu a confirmat, s-a dovedit o calamitate din punct de vedere managerial. Dacă ai greșit o dată, doar un prost continuă să greșească a doua oară."

Întrebat dacă PNL ar putea să o susțină pe Gabriela Firea la Primăria Generală el a răspuns: "Haideți să vedem cercetările sociologice, profilările, și de unde putem atrage voturi, dacă e mai bine să fie un candidat de dreapta sau un candidat de stânga. Eu cred că un candidat de dreapta poate să rupă voturi inclusiv de la Nicușor Dan și să mute o parte din voturile stângii spre susținere. 

Mai sunt 3 luni până la alegeri, să vedem care e viziunea pentru București, ce proiecte se pot prezenta, să vedem dacă un candidat al dreptei e mai ușor de poziționat și de câștigat în fața lui Nicușor Dan.

Dacă mergem cu un candidat comun suntem obligați să câștigăm, ar fi o mare eroare, o mare pacoste pentru o alianță PNL-PSD să pierdem în față unui om care a creat doar haos și s-a dovedit complet ineficient."

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat la emisiunea „LIVE”, de la Digi24, prezentată de Alexandru Rotaru și Robert Kiss, că două sondaje de opinie vor intra în piață care vor testa 6 nume pentru candidatura la Primăria Capitalei. „Printre aceste nume, bineînțeles, și Sebastian Burduja, și Gabriela Firea,” a precizat Rareș Bogdan. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri