Reacția lui Dragnea în scandalul iscat în jurul unei mari companii farma

Data actualizării: Data publicării:
LIVIU DRAGNEA Facebook

Președintele PSD, Liviu Dragnea, reacționează, într-o postare pe Facebook, la dezvăluirile făcute dintr-o ședință a Adunării Generale a Acționarilor unei mari companii farma, arătând că „ANAF-ul și alte autorități ar trebui să intervină”.

Am citit în presă despre nemulțumirile acționarilor unor firme din România care sunt deținute de mari grupuri multinaționale. Ei se plâng de faptul că profiturile obținute aici sunt transferate, prin operațiuni fictive, către grupurile din afară care dețin pachetul majoritar. Scad astfel artificial și dividendele acționarilor minoritari din România, și taxele datorate către statul român. Susțin categoric orice investiție străină onestă în România! Dacă însă se recurge la operațiuni fictive, pentru a eluda plata taxelor în România, atunci cred că ANAF-ul și alte autorități ar trebui să intervină. Când se încalcă legea, instituțiile statului trebuie să acționeze la fel de ferm, indiferent de forța sau anvergura unei companii”, scrie Dragnea pe Facebook.

Reacția șefului PSD vine după ce profit.ro a publicat detalii despre o ședință a AGA de săptămâna trecută, în care, timp de șase ori, acționarii nemulțumiți au formulat întrebări pentru administratorii Zentiva România. Potrivit jurnaliștilor de la profit.ro, tensiunile s-ar fi accentuat „în contextul în care raportul anual a alimentat temeri ale unor investitori că Sanofi profită de poziția de acționar majoritar pentru a deturna o parte din câștiguri de la acționarii de portofoliu care au dobândit titlurile Zentiva cumpărându-le de la bursă”.

Aceiași sursă arată că, în ședința AGA, a fost invocat și numele lui Liviu Dragnea, ca posibil destinatar al unei scrisori din partea acționarilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri