Reacția MAE român după interdicția diplomaților maghiari

Data actualizării: Data publicării:
161201_ZIUA_NATIONALA_20_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ministerul Afacerilor Externe de la București declară că a luat act cu „surprindere și nedumerire” decizia Ministerului Afacerilor Externe de la Budapesta de a le interzice diplomaților să participe festivitățile de Ziua României.

161201_ZIUA_NATIONALA_20_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Am luat notă cu surprindere și nedumerire de decizia Ministerului Afacerilor Externe și Comertului Exterior al Ungariei de interzicere a participării diplomaților ungari la celebrările și recepțiile organizate cu ocazia Zilei Naționale a României. O asemenea decizie este greu de înțeles cu atât mai mult cu cât respectul față de valorile și simbolurile naționale ale unei țări sunt parte componentă indiscutabilă a setului de valori pe care se bazează înseși Uniunea Europeană și comunitatea trans-atlantică. România a fost și este un stat care va rămâne profund atașat respectului acestor valori”, se arată în răspunsul Ministerului Afacerilor Externe pentru Digi24.

Diplomaţii maghiari au primit interdicţie să participe la recepţiile organizate de ambasadele României cu ocazia Zilei Naţionale.

Potrivit unui săptămânal ungar, dispoziţia a venit direct de la ministrul de externe, Peter Szijjarto.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri