Reacția PSD la întrebările pentru referendum: Nu răspund vreunei controverse din societate

Data actualizării: Data publicării:
stampila vot moldova

Partidul social-democrat a transmis, joi, că întrebările propuse de președintele Klaus Iohannis nu răspund vreunei controverse din societate, astfel că referendumul „va reprezenta o cheltuială nejustificată”.

 

„PSD este de acord cu întrebările propuse la referendumul consultativ, pentru acestea existând de altfel un acord cvasiunanim, ele nerăspunzând vreunei controverse din societate. În aceste condiții, referendumul solicitat de președinte pare lipsit de utilitate și va reprezenta probabil o cheltuială nejustificată din banii contribuabililor”, a transmis biroul de presă a PSD.

Administrația Prezidențială a anunțat, joi, întrebările care vor fi puse românilor la referendumul din 26 mai. Președintele a semnat decretul de convocare a referendumului pentru justiție.

„1 - Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2 - Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”

Întrebările la referendumul pe Justiție din 26 mai au fost anunțat de purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis. Românii sunt chemați la vot să răspundă cu „Da” sau „Nu” la cele două întrebări stabilite pentru referendum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri